Meryl & a Bit of Yellow – ‘Chance’

meryl & a bit of yellow
stijl:
singer-songwriter/folk/indie
wat: ep
label/eigen beheer: eigen beheer

Een nieuw, speels en fris vogelgezang wordt ons voorgeschoteld op de eerste ep van Meryl & a Bit of Yellow. Merel van der Wielen, zoals de nuchtere krullenbol uit Doesburg eigenlijk heet, studeert nu nog aan de ArtEZ Popacademie te Enschede maar heeft plannen om haar vleugels een stuk wijder uit te slaan. Daarom deed ze al mee aan Stukafest en haalde ze de finale bij het WieWintErFestival.

Het hoesje en de bijgevoegde gevouwen vogel van muziekpapier doen erg liefelijk en onschuldig aan, en verraden daarmee eigenlijk al de inhoud. De vijf nummers, allemaal van de hand van Merel, zijn bijna kinderlijk onschuldig. Zoet gestemd en begeleid op haar akoestische gitaar, en enkele andere bandleden, zingt deze zangvogel ons op de ep ‘Chance’ afwisselend toe in het Nederlands en het Engels. Daarbij weet ze de intimiteit van de huiskamerconcerten waar ze al veelvuldig heeft gespeeld te behouden. Kleine liedjes die groot voelen, en de realiteit verpakken in fantasie.

We hebben allemaal grootse dromen als kind en deze worden dan ook bezongen in ‘Like A Kid’. De track geschreven toen Merel nog maar twaalf was heeft in zijn huidige uitwerking een Regina Spektor en Fiona Apple gevoel. Maar ook titeltrack ‘Chance’ en ‘Good Night, Sleep Tight’ met aangename samenzang en achtergrond-vocalen weten ons te bekoren.

De in het Nederlands gezongen songs ‘Vliegtuig’ en ‘Niet Vandaag’ zijn zeker niet van mindere kwaliteit maar doen wel iets koeler en intiemer aan dan de warme Engelse tegenhangers. Wellicht dat de eigen taal Merel toch meer uitnodigt om zich iets breekbaarder op te stellen.

Met ‘Chance’ heeft deze meid zeker haar kans gepakt om zich eens goed voor te stellen aan het publiek. Maar om dat publiek vast te blijven houden is het misschien wel een idee om bij de volgende release de songteksten iets minder onschuldig te maken. Qua muzikale flow en arrangementen lopen de liedjes heerlijk maar iets minder onschuld in de songteksten zouden de luisteraars zeker wel aankunnen.

aantal tracks: 5
speelduur: 16:10 minuten
site: http://merylandabitofyellow.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s