Simon Feenstra – ‘Speak Out!’

simon feenstra
stijl:
soul/jazz/pop
wat: cd
label/eigen beheer: eigen beheer

Simon Feenstra is gepassioneerd waar het om muziek gaat en dan met name live-muziek. Als klein jongetje in het Friese Burgum kon hij zich al niet bedwingen om uit volle borst mee te zingen in de lokale playbackshows. Met dezelfde passie en elan studeerde hij af aan het conservatorium met een 9,5 als eindcijfer.

Feenstra is er wars van dat iedere noot in de studio meerdere keren opgenomen en digitaal bijgeschaafd wordt. Hij hoort en maakt muziek liever puur en eerlijk. Het What you hear is what you get-principe; dat met ‘Speak Out!’ een geheel eigen dimensie krijgt. Feenstra’s debuutalbum, met twaalf tracks, werd in bijzijn van publiek, in de Wisseloord Studios, in één take geheel live opgenomen. Het volle en ongepolijste geluid werd gecreëerd door Feenstra en 32 enthousiaste muzikale vrienden die dit project steunden. Met als eindresultaat een album dat het met gemak op kan nemen tegen menig gepolijst en bijgeschaafd studioproduct.

De mix van warme soul en funky jazzy pop gecombineerd met Feenstra’s stem die een vocale kruising is van Alain Clark en Michael Bublé, zorgt voor zeer aangename luistermomenten. Met mooie ballads als ‘Tell Me’ en ‘I Don’t Need To Be Free’ of de upbeat swing van ‘A Better Me’ en ‘Starting All Over Again’ die de luisteraar de dansvloer opduwen.

Zanger en liedjesschrijver Feenstra is niet alleen strijdbaar in zijn keuze om geheel live te gaan met zijn eerste release, ook zijn positieve teksten over leven, liefde en vriendschap spreken voor zijn positieve instelling. Zo heeft de COC de song ‘Speak Out!’ onlangs omarmd als hun strijdlied tegen homohaat.

aantal tracks: 12
speelduur: 40:48 minuten
site: http://simonfeenstra.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s