Quramitry – ‘Circus Baroesjko’

Quramitry- circus baroesjko
stijl: folk/klezmer
wat: cd
label/eigen beheer: eigen beheer

‘Circus Baroesjko’ is de derde release van de alsmaar groeiende groep artiesten van Quramitry. Na de ep ‘Burt’s Day Off’ (2007) en het debuutalbum ‘Coffeecups And Fairytales’(2009) groeide de vijfkoppige band namelijk geleidelijk aan uit tot het miniorkest van nu, met tien muzikanten. Genoeg om een kleine circustent mee te vullen. Het vorige album bestond al uit verschillende genres met een mix van pop, folk, country, en rock. Maar op deze nieuwe cd worden de genre-grenzen nog wat meer opgezocht. Folk vertellingen zijn nog steeds onderdeel van het pakket maar er worden nu ook invloeden uit klezmer, tango en zwierige walsjes gebruikt.

Zanger en gitarist Marc Courage, heeft dertien vrolijke en fantasievolle verhaaltjes verzonnen en beleefd en deze opgeschreven en van muziek voorzien. Samen met zijn bandleden propte hij de levendige arrangementen vol met instrumenten zoals gitaar, viool, accordeon, fluit, klarinet, trombone, bas en drums. Als een stalspreekmeester leidt Marc de luisteraar door de dertien Balkan-achtige tracks heen. Beginnende bij het dartelende uptempo instrumentale ‘Ladybug’s Overture’ dat klezmer combineert met komische circusdeuntjes tot een wonderlijke wervelvlucht van instrumenten.

Sterke verhalen uit Tsjechië ondergedompeld in de zigeuner-sound krijgen we voor onze kiezen in ‘Rostinka’. Die vervolgens worden afgewisseld met de liefelijk dromerige instrumentale wals ‘Waltz On The Frozen Lake’ en de vrolijke folk song ‘The Store’ en het hartenbrekende ‘Little Lizzy’. Het wordt warmer bij de eerste noten van ‘Koblenz’ met zijn shot latin en wanneer de tango ingezet wordt bij ‘9:30 AM’ zijn onze druilerige gedachten van de afgelopen tijd als sneeuw voor de zon verdwenen.

Wij duiken dan ook graag deze circustent nog eens in om weer drie kwartier vermaakt te worden door de muzikale clowns en jongleurs, die ons doen lachen en verwonderen met hun stampende melodieën en uitbundige rondspringende arrangementen.

aantal tracks: 13
speelduur: 44:18 minuten
site: http://www.quramitry.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s