Maarten van Praag – ‘Shells And Stones’

maarten van praag
stijl
: poprock/folk/singer-songwriter
wat: ep
label/eigen beheer: Moreland Music Records

Aan Maarten van Praag’s muzikale absentie van negen jaar, na de break-up van City To City, kwam in 2011 een eind met zijn sterke solodebuut ‘Between Space & Time’. Maarten’s fans hebben ditmaal niet zo lang hoeven te wachten op de nieuwe release, ‘Shells And Stones’ genaamd.

Van Praag, kleinzoon van de bekende volkszanger Max van Praag, heeft de gave in zijn nummers de perfecte balans te vinden tussen emotie en geluid. Samen met nieuwe bandleden Auke Haaksma (bas), Tom Luchies (lapsteel), Daan Krakers (gitaar/banjo) en Sam Zimmerman (drums) creëerde hij zes nieuwe prachtige songs. Soms werden de nummers zelfs ‘in het moment’ achter de microfoon geschreven wat voor een intieme en vloeiende sound zorgt. Iets wat zeker terug te horen is in de eerste single ‘Shells And Stones’ . Bedrieglijk simpel begint het met zacht gepluk aan de snaren, waarna je jezelf vervolgens bij iedere perfect doordachte wending en instrumentale uitbouw afvraagt waar je nu heen geleid zal worden.

Het is niet alleen ingetogen en intiem wat de klok slaat, ruiger en rauwer wordt het in ‘Pigeons And Crumbs’ met vet slagwerk en scherpe gitaaruithalen die mooi contrasteren met Maarten’s vocale uithalen. Om vervolgens de rust terug te vinden met het ingetogen en akoestische ‘Enfilading Fire’ .

Maarten is een muzikale verhalenverteller die je maar wat graag de repeatknop laat indrukken. In zijn slimme instrumentale songopbouw en de verrassende wendingen horen wij een grootsheid als bij R.E.M., Nick Drake en Crowded House. Dikke duimen omhoog voor deze release.

aantal tracks: 6
speelduur: 25:25 minuten
site: http://www.maartenmusic.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s