Eddy Zoëy – ‘Andere Kanten Van…’

eddy zoey
stijl
: pop/singer-songwriter
wat: cd
label/eigen beheer: Kaboom/MARS Worldwide

Wij kennen Eddy Zoey, ondanks dat we ook zijn eerdere muzikale werk beluisterd hebben, vooral van tv-programma’s als ‘Take me out’ en ‘Expeditie Robinson. De voortgaande veranderingen in tv-land geven ons nu nog eens de kans om de ‘Andere Kanten Van…’ Eddy Zoëy te ontdekken.

Op de hoes van Zoëy’s vierde album, gevuld met een dozijn nieuwe songs, prijkt artwork van zijn eigen hand. Multi-getalenteerd als hij is, steekt Zoëy alle vingers in de spreekwoordelijke pap van zingen, spelen, componeren tot produceren. Daarbij bijgestaan door percussionist Victor Dirks, toetsenist Jay Vandenberg en mede-producent Roeland Jacobs.

De twaalf tracks zijn opgedeeld in hart-onder-de-riem-tracks, huidige-en-verloren-liefdes-liedjes en gewoonweg lachen-om-het-lachen-songs. Hierbij schuwt Zoëy niet om van ingetogen, zachtmoedig en ‘vol op de gevoelige’ snaar over te gaan op uitbundig, cynisch en vrolijk humoristisch.

Positief blijven in het leven is iets wat door de nummers heensijpelt. Al vanaf de upbeat albumopener ‘Laat ’T Niet Verdwijnen’ en de eerste single ‘Beter Dan Ik’ met zijn humoristische en provocerende clip tot en met ‘DZINEOTW’ met teksten als “Daar zat ik nou echt op te wachten. Maar ik kan het hebben, wat het ook is”.

Dames en liefde spelen een belangijke rol. Zo is er de break-up/make-up song ‘Hoe Speelt Ze Het Klaar’, het terugdenken aan een liefje in ‘Doucheliedje’ en het gevoelige ‘Blijf Eigenwijs’ waar Zoëy’s gitaarspel zachtjes strelend zijn zang begeleid in een oproep aan zijn lief om te blijven zoals ze is, ook al zou ze hem verlaten.

‘Andere Kanten Van…’ staat vol met makkelijk weg te luisteren nummers die ons als luisteraar vrolijk en opgepept achterlaten. De sound van de gehele cd heeft een warmte die voortkomt uit het vertrouwde stemgeluid van Zoëy en zijn toch wel verrassend goede gitaarspel. Zit je in een dipje omdat de zomer ten einde is, dan kan deze cd de oplossing zijn. Zeker met de jammende afsluiter ‘Zongarantie’.

aantal tracks: 12
speelduur: 41:10 minuten
site: http://www.eddyzoey.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s