Bowe – ‘Nomansland’

bowe
stijl:
pop/rock/blues
wat: cd
label/eigen beheer: eigen beheer

Na de succesvolle ontvangst van debuutalbum ‘Moving through the Night’ (2009) heeft de Arnhemse Boudewijn de Jong, oftewel Bowe niet stil gezeten. Hij speelde de benodigde centen voor de productie van zijn tweede cd ‘Nomansland’ bij elkaar in het Holland Casino met de band Jetlag Overdrive. Gedurende vier jaar schreef hij muziek samen met toetsenist Ton Snijders. Resultaat: twaalf nieuwe tracks en twee hippe remixes van de hand van monoPunk.

De eerder door ons gemaakte vergelijking met John Mayer, voor zijn debuutalbum, gaat voor deze cd nog steeds op. Al is het nu meer pop-georiënteerd door de muzikale ‘vinger in de pap’ van Snijders. Begeleid door een flinke dosis gastartiesten uit befaamde bands als Doe Maar en Frank Boeien, weeft Bowe’s warme bluesy stemgeluid zich als vanouds om de strakke songteksten.

De songs zijn mooi verdeeld qua tempo en instrumentatie. Van zwoele ballads en speelse poptracks tot ruige rock: Bowe is duidelijk van alle markten thuis. Upbeat opener ‘Love Is Getting High’ blaast gelijk leven in de brouwerij dankzij de swingende blazerssectie van Jan Kooper (Doe Maar) en Joe Rivera. Ook ‘Tired Of Giving Good Things Up’ en het funky ‘Pretty Plain’ zijn goede dansnummers. Gruizig rockwerk horen we in ‘World Of Misery’ met vlammende gitaarlicks van Arnold van Dongen en de powerhouse titeltrack ‘Nomansland’. ‘Trouble Is All I Know’ en ‘Let Me Go Now’ zijn ballads waar de piano samen met de fluit van Thijs van Leer hun kans grijpen de oren te strelen. Bij de twee remixen die als bonustrack zijn toegevoegd gaat het roer om, ‘World of Misery’ is aan een funkinfuus gelegd en ‘Tired Of Giving Good Things Up’ krijgt een countrymetamorphose.

‘Nomansland’ biedt een rijk melange van stijlen met voor ieder wat wils. Dat het daarmee geen allegaartje wordt, getuigt van klasse.

aantal tracks: 12 + 2 bonustracks
speelduur: 46:21 minuten
site: http://bowemusic.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s