Ntjam Rosie – ‘At The Back Of Beyond’

Ntjam Rosie - 'At The Back Of Beyond'
stijl:
soul/r&b/urban/jazz
wat: cd
label/eigen beheer: Gentle Daze Records

Gewoonlijk krijg je cadeautjes op je verjaardag maar, de van origine Kameroense, Ntjam Rosie pakt het dit keer anders aan en presenteert op haar dertigste verjaardag een cadeau aan haar fans. Namelijk haar nieuwe en inmiddels derde cd ‘At The Back Of Beyond’. De fans hebben wel meegeholpen aan deze productie van Ntjam Rosie en pianist Alexander van Popta door middel van het tegenwoordig populaire crowdfunding systeem.

De voormalig muziekambassadeur van de Music Matters Award heeft al weer een paar jaar het Codarts Conservatorium diploma op zak en heeft zich in die jaren flink in de nationale en internationale picture gespeeld. Op menig jazz festival, zoals North Sea Jazz, The Hague Jazz, Dunya, Istanbul Jazz, Bangkok City of Jazz, was zij dan ook te horen. Daarnaast was ze ook als support act bij Erykah Badu en Macy Gray, José James te bewonderen.

Evenals op haar voorgaande albums ‘Atoube’ en ‘Elle’ weet ze op deze nieuwe plaat de mix tussen haar Afrikaanse roots en Europese opleiding in de verschillende ritmes goed samen te voegen als ondergrond voor haar zwoele soulstem. Voor het gemak zingt ze daarbij dan ook nog in 3 talen: Engels, Frans en het in Kameroen gesproken Bulu. Maar waar de nummers op ‘Elle’ veelal een observatie van buitenaf beschreven wordt er in ‘At The Back Of Beyond’ meer vanuit Rosie zelf geuit. Een spirituele reis van zelfreflectie, iets waarvoor Rosie zelfs gitaar heeft leren spelen om de juiste toon te kunnen zetten.

Uptempo, swingend en vastberaden klinkt albumopener ‘Let Go’. De liefde, zelfs verbroken liefde, kan niet achterblijven en komt dan ook zwijmelend en warm uit de boxen stromen tijdens het herinneringen ophalen in ‘Thinking About You’. Ook de eerste single, het daadkrachtige ‘Love Is Calling’ pakt flink uit. De hele cd ‘At The Back Of Beyond’ heeft een fijn gevarieerde sound van zwijmelende jazz en soul tot de meer urban en world ‘Nsissim Zambe’ tracks. Ook de generatie kloof wordt beslecht als old school jazz ‘Live And Learn’ en nu-jazz achter elkaar te beluisteren zijn op dit album, dat geschikt is voor alle stemmingen.

aantal tracks: 11
speelduur: 41:27 minuten
site: http://www.ntjamrosie.com/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s