Bernard Brogue – ‘Trick Of Light’

bernard brogue

stijl: singer-songwriter/pop/folk/jazz
wat: cd
label/eigen beheer: eigen beheer

Singer-songwriter Bernard Brogue had met ‘Down River’ in 1996 succes tijdens het Edinburgh International Festival. Bij de gerenommeerde singer-songwriterwedstrijd sleepte hij de tweede plaats in de wacht. Logischerwijs kwam het nummer later op Bernard’s debuutalbum ‘Birdwatching’ terecht. Ook dit jaar gaat hij zijn geluk weer beproeven op het festival, maar nu met zijn nieuwe album ‘Trick Of Light’ in zijn muzikale arsenaal.

De sierlijke inspiratie voor albumopener en titeltrack ‘Trick Of Light’ wordt weergegeven op de albumhoes met een prachtige noorderlichtfoto. In de twaalf songs wordt Brogue bijgestaan door zijn vaste bandleden, percussionist Vincent Gal, bassist Tom Janssen en enkele gastartiesten. Zo brengt Rob Lokhorst met zijn saxofoon een jazzy gevoel in ‘Trick Of Light’ en ‘Slightly And Shortly’ en met zijn fluitspel verfrissende licht momentjes in ‘Falling Leaves’ met zich mee.

De cd is vooral een gevoelige luisterervaring over het verlies van een vriend zoals te horen in ‘Forever, Anywhere’ en de instrumentale lullaby ‘Kenny’s Tune’ , met hier en daar een speels uptempo uitstapje zoals ‘I’d Better Go’ met de vocale bijval van Edith Pelamonia en het vioolspel Peter van den Bos. Brogue is daarbij duidelijke geïnspireerd door Nick Drake, Allan Taylor, John Martyn en Bruce Cockburn.

‘Trick Of Light’ bevat sterke melodieën die makkelijk wegluisteren. Alles werd gecreëerd in Brogue’s thuisstudio zonder daarbij in te leveren op productiekwaliteit. Wat opvalt is dat zijn zang, hoewel zuiver en op toon, in een aantal tracks monotoon overkomt ten opzichte van de gevoelige instrumentatie. Gelukkig is de emotie en diepgang in de meeste opnames wel hoorbaar.

aantal tracks: 12
speelduur: 40:20 minuten
site: http://www.bernardbrogue.com/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s