Het filmlandschap word GRIMMig

Nadat Hollywood eerst de stripboekencollectie, met superhelden Spiderman, Batman, Superman, Fantastic Four, Green Lantern en verscheidene Avengers als Iron Man, Hulk, Thor, en Captain America, geplunderd heeft. Is het nu de beurt aan de goedgevulde boekenplanken met klassieke sprookjes en verhalen.

Stilletjes aan werd er al begonnen met The Brothers Grimm uit 2005 (Heath Ledger en Matt Damon), waarna in 2010 Alice door het konijnengat viel en er dit jaar het Twilight-achtige Red Riding Hood (Amanda Seyfried) aan werd toegevoegd.

 

 

 

 

 

Voor de komende jaren staan onder meer de films ‘Hansel and Gretel: Witch Hunters,’ ‘Snow White and the Huntsman‘ (Kristen Stewart, Charlize Theron), ‘Mirror, Mirror‘ , ‘Beauty and the Beast’, ‘Snow White and the Seven’, ‘Maleficent‘, ‘Sleeping Beauty‘, ‘Mermaid: A Twist on the Classic Tale’,Oz, the Great and the Powerful‘ en ‘Jack the Giant Killerop de release lijst.

 

We vergeten natuurlijk ook niet de recente tv series als Grimm en Once Upon a Time of de animatiefilms als Shrek, Puss in boots, en Hoodwinked. Daarnaast is Disney natuurlijk al jaren de meester en slavendrijver van sprookjesfiguren. die ze de komende tijd allemaal weer zullen laten opdraven in de bioscoop maar ditmaal in 3D.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Film, TV

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s