Krach @Rotown 05-02-2011

Datum: 05 februari 2011.
Locatie: Rotown, Rotterdam.
Concert: Krach

Onder de hoede van 3voor12 presenteert clubtour worden we voor het eerst live gexc3xafntroduceerd met Krach. Een rock/elektronica groep die in een snel stijgende lift zit. Zo waren ze al onderdeel van de fantastische poprondereeks van afgelopen jaar, stonden ze op Eurosonic en Noorderslag voor hun cd-release, brachten ze de ep ‘Kompakt Disk’ uit en kon hun single ‘And So I Do A Little Dance’ op flink wat airtime rekenen bij verscheidene bekende dj’s. Niet vreemd dus dat ze ook werden uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Reden genoeg dus om ze niet te laten ontbreken in ons concert lijstje.

De vorige bandnaam ‘With Ice’ is gelukkig rap gedropt ten gunste van de nieuwe naam en zeg nou zelf, Krach dat bekt toch veel lekkerder. Het verwoord ook het beste wat dit vijftal ten gehore en ten tonele brengt. Lang wachten daar doen ze niet aan en stipt op tijd, gekleed in verscheidene militaristische en marchingband jasjes, komen de heren het podium op onder gejuich van het toegestroomde publiek. De zaal is dan ook goed gevuld maar nog niet uitverkocht.

05022011070

Die warme wollen jasjes blijven aan tijdens de vurige rocktracks ‘Hunger’ en ‘Allthough It Hurts’ voordat ze snel worden uitgetrokken en we de heren in voller ornaat mogen aanschouwen. Gehuld in bezwete wifebeater-shirts en bretels wordt er flink doorgestoomd vooralsnog in het rockgenre, pas bij ‘Almost Cut My Beard’ geraken we meer in de elektroscene terecht. Welke naar onze mening het best bij dit vijftal past, hierin kunnen ze hun tomeloze energie kwijt en weten daarin ook het publiek mee te slepen.

Het podium van Rotown, overduidelijk te klein voor dit energieke stel, stond vol gebouwd met het meegebrachte materiaal en daarnaast de springende en ronddansende lijven van de vijf heren. Niet vreemd dus dat de microfoon en een paar flesjes bier omvielen. De kleine komische botsing in het begin van de show tussen Reinier van den Haaks’ oog en de gitaar van Peter Geraedts zorgde nog wel even voor gelach uit de zaal.

05022011073Het gaat vanavond voornamelijk om de muziek en om het feestje dat Krach bouwt er wordt dus gelukkig weinig tussen de nummers doorgepraat. Dit zien we graag, en het beetje contact dat er met het publiek wordt gemaakt is meer dan genoeg om de zaal op hun hand te krijgen. De twee muziekstijlen die we voor onze kiezen krijgen zijn elk apart niet even spraakmakend maar daarentegen is de fusie van beide dan wel weer spraakmakend.

Ze kunnen zich zeker gaan scharen in de muzikale kantrijen van bands als dEUS, De Staat, en Soulwax. De gimmick van zingen door een luidspreker hebben we al vaker gezien bij andere bands maar ook hier geeft het weer het nodige speelse en rebelse effect. Welke weer gretig werden opgenomen door het feestende publiek. Wanneer ze ook nog verrast worden met de nieuwe single ‘Do The Wave Now’ kan de avond niet meer stuk.

Ook de veelzijdigheid van de bandleden was iets wat bij ons de partysfeer deed verhogen. De drums van Ruud Voesten werden geregeld mee bespeeld door bassist Peter Gereardts en toetsenist David Hoogerheide,xc2 die ook nog eens een gitaar ter handen nam. Een waar feestgedruis op het podium wat zijn weerga vond in het publiek. De nadruk van de snelle gitaren wordt halverwege omgeruild met de eerder op de achtergrond hangende elektronische technobeats en samples.

05022011074

Terwijl we net lekker in de beat zitten was het al weer tijd om te stoppen omdat men gewoon weg door de geschreven nummers heen was. Maar als kleine toegift voor een jarige in de zaal komen de heren nog even mee feesten in de zaal, dansend, swingend en op de bar klimmend word er een laatste serenade gebracht alvorens het stokje door te geven aan ‘Die Lui’ die de avond voortzette. Wij zijn erg blij deze sensatie ook live meegemaakt te hebben. Het show element hebben ze redelijk tot goed onder de knie, misschien door nog iets tweaken met de set list dat ze dit naar fantastisch kunnen liften.

De tafel met merch was aardig gevuld, zo lagen er wifebeatershirts en bretels zoals de heren ze zelf ook droegen tijdens het optreden. Daarnaast was er natuurlijk ook het debuut cd van Krach, en als we wat meer de tijd gehad hadden waren we blijven hangen voor een krabbeltje van de vijf op onze aangeschafte cd. Maar in plaats daarvan vulde we enkel even de contactsheet in met onze gegevens alvorens weer richting huis te gaan.

Setlist:xc2

Hunger
Although it hurts
And so I do a little dance
Medicine man
Cos I like it here
Almost cut my beard
Do the wave now
Musictool
Movement
Transformer
Pointing

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s