Cupcake Workshop @AliceInCakeland 11-09-2010

Datum: 11-09-2010
Lokatie: Alice In Cakeland, van oldenbarneveldstraat 117
soort: Creatief uitstapje

Sinds kort mag ook Rotterdam zich een cupcake winkel rijker rekenen, waar voorheen dit soort schattige, hippe zaakjes zich alleen in Amsterdam vestigden is nu ook onze stad aan de beurt om te gaan genieten van deze puur Amerikaanse lekkernij.

11092010004

Alice In Cakeland opende begin September zijn deuren, niet alleen te gek voor al de zoetekauwen onder ons maar ook voor de creatievelingen.

Want naast de kans om de overheerlijke bak creaties van Rebecca te proeven is er de mogelijkheid tot het volgen van kleine workshops met de leukste onderwerpen die er maar te bedenken zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld de volgende thema’s: “Sex and The City” , ‘Chocolate Madness’ en zelfs een over ‘Alice in Wonderland’. Wij hadden ons opgegeven voor die van “Alice”. Een thema dat perfect past bij de heerlijke lekkernijen.

11092010009

Iets aan de vroege kant, zorgen we even voor een kleine schrik bij eigenaresse Rebecca, die denkt dat ze achter op schema loopt. We worden door haar man en tevens zakenpartner netjes naar de ruimte gebracht waar we straks creatief in de weer zullen gaan, en krijgen ondertussen de kans om een kopje thee te drinken terwijl Rebecca nog de laatste hand legt aan de vers bereide cupcakes, en andere benodigdheden. Ze gaat gekleed in een super schattig cupcake schort, welke goed past bij haar positieve, enthousiaste en bruisende karakter. Door dit samen met de eveneens kleurrijke en smakelijke indeling van de winkel en etalage wanen wij ons in een vrolijke fantasie wereld.

X2_2a41b4c

De tafels stonden al netjes ingedeeld voor ons en een gezellige kleine groep mede cursisten. Alles wat je maar kan bedenken dat er nodig is om het rolfondant te bewerken in de juiste vormen en allerhande zoetigheden om de cakejes te versieren.

11092010005Toen eenmaal iedereen zich had gemeld ging Rebecca misschien wat nerveus maar zeker vol trots van start. Ze legde uit wat allemaal voor handen was, wat de plannen waren voor de te maken creaties en hoe we moesten omgaan met het rolfondant. Om kennis te maken met het bewerken van rolfondant, of zo leuk gezegdxc2 eetbaar kleien voor volwassen was onze eerste opgave de hoedjes van de paddenstoelen. vervolgens doken we wat dieper en begonnen aan de Cheshire katten smiles, en natuurlijk zijn oortjes en oogjes. De hartenkoningin was toen aan de beurt en voilá daar waren we een kroon aan het maken. Afsluiter van het geheel was de maffe mad Hatter hoeden die werden versierd met gebruik van eetbare stiften voor de herkenbare 10/6.

11092010006

Eenmaal uitgeknutseld, konden we de cupcakes opgaan maken met overheerlijke vers bereide icing in verschillende smaken. waarna we onze geboetseerde creaties konden plaatsen. We kregen aan het einde van de cursus te horen dat de cupcakes met gemak enkele dagen te bewaren waren maar deze schatjes hebben het niet zo lang gered. Daar waren ze te yummie voor. De lichte en luchtige cake zowel de vanille als de chocolade versie, en de verscheidenheid aan smaken icing vanille, chocolade, aardbeien en citroen waren gewoonweg niet te versmaden.

Het enige wat wij nog kunnen zeggen is dat Alice In Cakeland een echte aanrader is voor iedere zoetigheid zondaar in Rotterdam en omstreken.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s