Girls @Rotown 20-08-2010

Datum: 20 augustus 2010.
Lokatie: Rotown, Rotterdam.
Concert: Girls

De lange lokken die Christopher Owens vorig jaar september nog droeg tijdens zijn optreden in Rotown zijn inmiddels verdwenen. Ze hebben plaats gemaakt voor een korter kapsel dat doet denken aan de vetlokken van zangers uit de jaren vijftig. Dat is niet het enigste wat er in een klein jaar veranderd is. Ook de bekendheid van de band is in die mate veranderd dat er ditmaal wel een goed gevulde zaal klaar staat om naar het optreden te luisteren.

Telefoon foto 015Hoogst waarschijnlijk zal de bizarre levensgeschiedenis van de 31-jarige Christopher hebben bijgedragen aan de opkomst van enkele nieuwsgierige bezoekers. Maar hoe intrigerend ook, dit is zeker niet waar het deze avond om draait. Al heeft zijn verleden wel een duidelijke invloed op zijn muziekstijl. Naast Christopher Owens (gitaar/zang) en Chet JR White (basgitaar) staan vanavond John Anderson (gitaar), Garett Godard (drums), en Matthew Kallman (keyboard) klaar om ons mee terug in de tijd te nemen.

Want een kleine tijdreis is het zeker. De wijze en toonaard samen met de lichte trilling in Christopher’s karakteristieke stem doen ons denken aan die van een Elvis Costello, Buddy Holly en zelfs Roy Orbison. Daar word dan nog een mix van 50’s surf-pop, 60’s psychedelia en 80’s shoegaze, door de andere bandleden overheen gegoten met hun compacte gitaar-jangles, sha-la-la harmonien, en hartslag tempo van de drums.

Telefoon foto 013 De heren gaan deze avond rustig van startxc2 met nummers als ‘Ghost Mouth’ en ‘Laura’, en het is pas tegen het eind van de avond dat er wat meer pit in gegooid word met ‘Morning Light’ en ‘Hellhole Ratrace’. Bij deze laatste is de omschakeling een echte verrassing halverwege het nummer. De gitaren gieren opeens vol met passie. Christopher pakt geregeld de handdoek om zijn gezicht droog te deppen, naar onze mening niet noodzakelijk want er word niet zodanig uitbundig gespeeld dat er zweetdruppels langs zijn gezicht rollen, wat van de heftige dansende fans in de zaal niet gezegd kan worden. Tussendoor fatsoeneert hij ook nog zijn haar met een bij de hand zijnde zakkammetje, xc3¡ la de Fonz.

Met de bijna Beach Boy-achtige surfer hit ‘Big Bad Motherfucker’ word de avond afgesloten. Het publiek, die hoogstwaarschijnlijk allemaal net naast een festivalkaartje hebben gevist, word nog een hart onder de riem gestoken door Chet White ‘Small concerts are way more fun than festivals’ waarna de band het podium verlaat om twee tellen later nog heel even terug te komen voor een minuscule toegift.

Over het algemeen een redelijk geslaagde avond, met een redelijke diversiteit in de gespeelde nummers. De setlist zou alleen wat beter ingedeeld kunnen worden, want hier en daar slaat door de grote tempo verschillen de flow in de zaal wat dood. Maar de verhoudingen van oud en nieuw materiaal was dermate goed dat wij wel gexc3xafntrigeerd zijn blijven luisteren.

Bij het verlaten van de zaal nemen we nog even een kijkje bij de merchandise. Uitgespreid op de tafel liggen de twee singeltjes van de band: ‘Morning Light’ en ‘Laura’, met daarnaast de LP ‘Album’ en als geinige surfers gimmick is er nog een witte frisbee met de tekst ‘Girls Start A Revolution!’

Laura single Frisbee Girls Morning Light single

Setlist:

Ghost Mouth
Laura
God Damned
Substance (nieuwe song)
Darling
Heartbreaker (nieuwe song)
Solitude (staat op single Hellhole Ratrace)
Lust For Life
Lysandrexc2 (nieuwe song)
Oh Boy (staat op single Laura)
Hell Hole Rat Race
Morning Light
Big Bad Mother Fucker

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s