3VOOR12 (Back)Stage op Metropolis Festival (Deel 2)

P04-07-10_12.194 juli was het dan zover de 22e editie van Metropolis, en wat een mazzel had het festival dit jaar. Ten eerste was er het overheerlijk weer, geen wolkje aan de lucht. Daarnaast was er door de overlapping met de Tour de France, en de centen die daarbij gemoeid waren, een mogelijkheid tot een extra podium,’The Garden’ genaamd.

Maar niet alleen dat podium was extra. 3FM Serious Talent was ook vertegenwoordigd. Plus een klein podium, tussen de bomen aan de waterkant, puur en alleen voor Rotterdamse artiesten. 3voor12 had zoals gezegd ook nog een (back)stage op dit zonovergoten festival.

08072010001Jammer genoeg stonden nog het Rotterdamse of de 3voor12 (back) stage op de, bij de ingangen, uitgedeelde map en blokkenschema’s. Dus dat werd wel even zoeken en afvragen wie er hoe laat optraden.

Met de uitdraai van onze gewonnen backstage uitnodiging in de hand begaven we ons richting de accreditatie cabin. Deze was redelijk snel gevonden, en met ons polsbandje om de arm gingen we het terrein maar eens verkennen, met op de achtergrond de zalige zwoele klanken van Pam Feather die het festival mocht openen op het Thinkers Stage. Jammer dat ze zo vroeg op de dag stond ingepland, want wij weten zeker dat als zij later aan de beurt was geweest er veel meer publiek op was afgekomen.

P04-07-10_12.53Ons eerste concert van de dag was dat van Fresku, rappers met een hart. Natuurlijk wel veel groot spraak, maar deze jongens laten wel de bling bling en ho’s achterwege. Wat van menig andere rap groep niet gezegd kan worden. positieve nummers over moeders, het leed van palastina en de belofte niet mee te doen met de makkelijke manier van rappen.

Na te hebben gefilmd bij de Eindhovense rappers (@ Workers Stage) voor Film It Yourself begaven we ons richting, de singer/songwriter met een elektro twist, James Yuill die optrad op The Garden stage.

P04-07-10_16.40

Hierna vervolgden we onze weg met een korte wandeling richting het 100% Rotterdam podium. Klein en dus erg intiem, versiert met enkele vlaggen van de havenstad, leuke bijkomstigheid was de rondritbus die ernaast geparkeerd stond. Waar we net aankwamen tijdens de set van Dikke van Dalen.

13.00 Maghreb Mania
14.05 Orange Grove
15.10 Dikke van dalen
16.25 DooDoo’s Coffee
17.45 Piaz
18.50 Doktor Schnitt
20.00 Boom Boom du Terre

Na enkele nummers hier te hebben meegepikt maakten we onze weg weer richting The Garden voor het tweede filmproject van de dag. Eenmaal present gemeld voor ‘Here We Go Magic’ zochten we een goede plek vooraan uit en wachten we op wat komen zou. Dat we niet de alleen waren was al snel duidelijk. De tent vulde rap met toegestroomd publiek dat naast te ontsnappen aan de felle zon ook erg benieuwd was naar deze band. De persfotografen waren ook veelvuldige, tot haast het irritante aan toe aanwezig.

Hierna haasten we ons richting het veld voor het thinkers stage waar we eindelijk Tim Knol live konden bewonderen. Jammer dus dat hij ditmaal niet helemaal bij stem was. Desalniettemin was het een erg vermakelijk optreden. Ook Zuid Afrikaan Jack Parrow was leuk om eens live mee te maken. Maar hij kon ons niet zo zeer bekoren als Beans & Fatback met hun mix van country en soul.

We hebben uiteindelijk onze weg naar het 3voor12 (back)stage niet gevonden, maar daar treurden we niet om. Er was meer dan genoeg te zien en te horen op de andere podia. Daarnaast wisten we dat alles gefilmd zou worden dus terug kijken en nagenieten op de 3voor12 website stond voor ons al vast.

14.10 Hef & Onder
15.10 Jack Parrow
16.10 Japandroids
17.10 The Mad Trist
18.10 James Yuill
19.10 Baroness
20.10 Chief

Eind conclusie, Metropolis 2010 was weer een geweldige editie. Ons schetst dan ook niet de verbazing dat enkele bands ook hun opwachting zullen maken op andere festivals zoals Lowlands.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s