Insanitarium

Insanitarium
soort:xc2 Horror/Thriller
jaar: 2008
movierating (1-5): 2

Movinsanitarium
Hier is wederom een tv acteur die de weg naar het witte doek bewandeld. We hadden eerst al Milo Anthony Ventimiglia (Gilmore Girls, Heroes) in de thriller ‘Pathology’ en nu is het aan Jesse Metcalfe (de sexy tuinman uit Desperate Housewives) die zijn eerste echte film hoofdrol krijgt.

Vooral door de byline: ‘Insanitarium: Daar waar de behandelend arts gestoorder is dan zijn patixc3xabnten.’ Ging bij ons het horror bloed al sneller stromen. We volgen dan ook met spanning de mentale en fysieke teloorgang van Jack, diens zus al is opgenomen in een sanatorium. Dit alles doet hij in de hoop ook opgenomen te worden in hetzelfde gesticht om zo zijn zus daar uit te kunnen bevrijden.

Eenmaal binnen ontdekt Jack dat de patixc3xabnten gebruikt worden als proefdieren, door een geobsedeerde arts, en worden ingespoten met een middel dat ze langzaamaan verandert in gruwelijke kannibalistische psychopaten. Dan word het ontsnappen samen met zus lief toch een stuk moeilijker.

De zelf film lijdt ook aan een gespleten persoonlijkheid, hij heeft een redelijk sterk begin als thriller met een interessant verhaallijn maar naarmate je in de tweede helft en daarmee ook in het gesticht terecht komt word het een schimmige horror film xc3¡ la ‘Resident Evil’.

Wat ons wel erg bekoorde was het feit dat Mathew Mungle Creations, diens special effect werk we al konden bewonderen in ‘Midnight Meat Train’, wederom hun talenten konden botvieren op allerlei griezelige situaties. Dit alles met een miniem gebruik aan CGI.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Film

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s