The Mummy: Tomb Of The Dragon Emperor

The Mummy: Tomb Of The Dragon Emperor
soort: Avontuur, Actie
jaar: 2008
movierating (1-5): 3

Movthe_mummy_3_tomb_of_the_dragon_e
Met Tomb Of The Dragon Emperor zijn we al weer bij het 3e (of 5e als we de Scorpian King films mee tellen) deel uit de mummy reeks aangekomen. Het is ons ondertussen wel duidelijk, de familie O’Connell heeft weinig geluk als het om ondode gaat. Deze keer is het alleen niet de Egyptische variant die hen naar het leven staat maar de Chinese. Naast de gebruikelijke mummy krijgen we nu ook te maken met ninja’s en niet 1 niet 2 maar wel 3 verschrikkelijke sneewmannen ook wel bekend als yeti’s en zelfs een mythologische 3 koppige draak en twee ondode legers.

Er is inmiddels voor de verhaal lijn ook wat tijd voorbij gegaan, zo’n kleine 13 jaar. De 2e wereldoorlog is net afgelopen en daarmee ook het spannende leven van de O’Connell’s want ze zijn beiden gepensioneerd, maar missen allebei stiekem de actie, van het geheime werk dat ze deden voor het ministerie van buitenlandse zaken. Rick, die wederom door Brendan Frasier word gespeeld, spendeert zijn dagen met het vinden van een hobby zoals vliegvissen. Terwijl Evelyn, die dit maal niet door Rachel Weisz maar door Maria Bello word gespeeld, boeklezingen geeft van haar twee avontuurlijke romans gebaseerd op hun twee mummy avonturen.

Overigens word er over de wijziging van de actrice een aardig grapje gemaakt, na het voordragen van een van haar boeken word er door iemand uit het publiek gevraagd of de heldin op de schrijvster is gebaseerd en Evelyn/Maria antwoord daarop ‘Honestly I can say, she’s a completely different person’. Daarnaast is de op geld beluste onhandige broer Johnathan die wederom gespeeld word door John Hannah ook weer van de partij.

Kleine Alex, de zoon uit de vorige film, is zo klein niet meer en is stiekem in de voetsporen van zijn ouders getreden. Hij is namelijk op zoek naar de graftombe van de draken keizer, de man die heel China wilde veroveren en de grote muur liet aanleggen, en vind hem uiteindelijk na het betreden van een met boobytraps gevulde tombe.

Terwijl Alex de tombe vind en de keizer tentoon stelt worden zijn ouders in Engeland benadert door het Ministerie van BZ met het verzoek of ze een laatste missie willen doen. Hun missie het oog van Shangri La, waarvan word gezegd dat hij de weg zal wijzen naar de fontein der eeuwig leven, om diplomatische redenen terug brengen naar de Chinese regering. Natuurlijk nemen ze hem maar wat graag aan om weer een beetje de spanning van vroeger terug te krijgen. Wat ze niet weten is dat juist die steen de keizer ook tot leven kan wekken, en op het avontuur wat daarop volgt hadden ze natuurlijk niet gerekend.

Of het overigens toeval is dat deze film tegelijk met de olympische spelen word uitgebracht, misschien. We weten in ieder geval wel dat de synergy, om gelijk met de olympische spelen in de bioscoop te draaien, ze geen windeieren zal leggen. De chinezen proberen een wat toegankelijker imago neer te zetten en daar heeft deze film geluk bij gehad want dit is een van de weinige keren dat er zo’n grote Hollywood blockbuster is opgenomen in China. En dat er wat creatieve vrijheden zijn genomen, want het terracotta leger bestaat namelijk niet uit mummies maar zijn alleen maar standbeelden, vergeven we de makers van deze film natuurlijk. Helemaal als we naast alle andere special-effects ook nog op een HongKong gevechtsscene van Jet Li en Michelle Yeoh, die twee van de belangrijkere Aziatische rollen op zich hebben genomen,xc2 worden getrakteerd.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Film

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s