Immortals (Immortal (Ad Vitam)

Immortals (originele titel: Immortal (Ad Vitam)
soort:xc2 Science Fiction / Fantasy / Thriller
jaar: 2004
movierating (1-5): 3

Movimmortals
Het verhaal speelt zich af in New York in het jaar 2095. De stad New York is verdeeld in niveaus van hemels hoge flatgebouwen en zwevende gevangenissen tot Central Park dat helemaal is afgesloten als Intrusion terrein omdat het een overgang naar een andere wereld bevat; er is tevens ook een elitaire scheiding tussen de inwoners (werknemers van Eugenics, genetisch aangepaste mensen, en mutanten).

In deze setting word Horus, de Egyptische god (met de kop van een valk) aan ons gexc3xafntroduceerd. Hij is ter dood veroordeeld door zijn mede goden Bastet (godin met kop van een kat) en Anubis (god met kop van de jakhals). Horus moet zijn onsterfelijkheid inleveren maar krijgt als coulantie nog 7 dagen de tijd om van de aarde te genieten welke hij heeft helpen crexc3xabren. Horus gebruikt deze geschonken tijd om een geschikt gast lichaam te vinden, de genetisch aangepaste mensen zijn hiervoor niet geschikt en sterven dan ook zeer snel nadat hij bezit van ze heeft genomen, maar de recentelijk ontsnapte gevangene Nikopol die nog ras zuiver is door zijn opsluiting van ruim 30 jaar is het perfecte gast lichaam. Nikopol kan na een enkele aanpassing gebruikt worden om een speciale vrouw, de blauwharige en blauwe tranen huilende Jill die afkomstig is uit de Intrusion maar zich daar totaal niets herinnerd, te bevruchten met Horus z’n goddelijke zaad.

Dit is enkel de grote lijn van het verhaal er lopen nog enkele andere kleinere verhaallijnen doorheen die zeker interessant genoeg zijn om te volgen. De film is heel losjes gebaseerd op de strip ‘Trilogy van Nikopol’ van Enki Bilal, die ook deze film geregisseerd en geschreven heeft. De stijl van Bilal isxc2 zeer donker en grim maar stilistisch erg mooi in design en door de kruising van een CGI wereld met echte acteurs als hoofdpersonen is dit zeker een film die de meeste sci-fi fans zullen waarderen.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Film

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s