Breathing Room

Breathing Room
soort: Thriller, Horror
jaar: 2008
movierating (1-5): 2

Movbreathing_room_poster
Naakt in een verlaten kamer, met 13 vreemden, komt Tonya (Ailsa Marshall) erachter dat zij de laatste deelneemster is aan een dodelijk spel. Vastgehouden door dodelijke elektrische halsbanden, moeten de spelers hints en gebruiksvoorwerpen verzamelen om erachter te komen waarom ze aan het spel mee doen, en belangrijker, hoe ze hier uit kunnen komen. Als de avondklok ingaat en de lichten doven worden ze een voor een gexc3xablimineerd. Met ieder nieuw lijk, wordt een nieuwe hint gegeven, zodat ze er langzaam achter komen dat een van de aanwezigen de moordenaar is. Maar de vraag is …. wie?

Wij hebben bij het lezen van deze film omschrijving toch wel het idee dat we een verkapte kloon van de filmreeksen SAW en CUBE voorgeschoteld hebben gekregen. Maar we zetten onze vooroordelen netjes opzij en gaan onderuit zitten om eens lekker filmisch te gaan cluedo’en naar de moordenaar.

Maar na de eerste 10 minuten van Breathing Room beginnen we ons toch al te ergeren aan de methode waarop deze film geschoten is. De regisseur heeft blijkbaar bedacht dat een schokkerig beeld en kil geluid de kijker meer zullen betrekken in het gevoel van opgesloten te zitten in een loods met allemaal vreemden, niets is minder waar. Ook de gekozen acteurs doen ons weinig met hun acteer prestaties, wij krijgen in ieder geval niet echt het gevoel dat ze doodsbang zijn. Overigens klopt het aantal deelnemers ook niet, want op het punt wanneer Tonya de ruimte ingesmeten word zijn er al 2 deelnemers dood, dat is toch wel een beetje valsspelerij van de filmmakers want de puzzel is daardoor niet compleet.

Volgens ons is er dan wel weer een erg gedurfde stap genomen door redelijk veel in het duister te filmen, op die momenten hebben wij als kijker wel het gevoel meer betrokken te zijn, want we vragen ons natuurlijk af wat er gebeurt, we horen van alles maar zien weinig tot niets, en dat is toch wel vreemd voor een film omdat het toch een visueel medium is.

Het is ook wel leuk om te zien waar de verschillende hints opduiken, vooral als de spelers zich aan de regels houden. Zo is er bijvoorbeeld de regel dat spelers schone handen moeten hebben, dus veel handen wassen en drogen en dan is er plots bij het laatste papieren handdoekje een hint. Iedereen kreeg er ook al een toen ze hun kleren aantrokken, samen met ieder een gebruiksvoorwerp zoals een aansteker, een pen, een tube lijm, een stukje van een sleutel en nog wat andere dingen. De enige communicatie over en weer met hun martelaar vind plaats via camera’s en commando’s via een beeldscherm en enkele speakers.

Maar waar de eerder genoemde SAW en Cube uitblinken in hun originaliteit kan dat van Breathing Room dus niet gezegd worden. Jammer want hij heeft wel degelijk de beginselen van een goede thriller. En waar de voorgenoemde filmreeksen een sterk plot hebben, valt dat bij deze film ook weer in het niet. Het einde is niet sterk of verrassend en zeker niet gedetailleerd genoeg, we krijgen geen echte uitleg waarom dit spel nou eigenlijk gespeeld word, om Breathing Room tot een goede film te maken.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Film

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s