Jumper

Jumper
soort: SciFi / Actie
jaar: 2008
movierating (1-5): 2

Movjumper
We beginnen de film met een kleine introductie door de hoofdpersoon genaamd David Rice, gespeeld door Hayden Christensen ook wel bekend door zijn rol van Anakin Skywalker in Star Wars: Episode II en III. Hij verteld ons dat hij ’s morgens bruncht in Parijs, in de middag surft in Egypte en ’s avonds een date in Londen heeft. Hoe hij dit voor elkaar krijgt dat is de grote vraag, welke beantwoordt word in de rest van het verhaal.

Door een genetische afwijking kan David zichzelf overal naartoe transporteren, mits hij er een voorbeeld van heeft, zoals een foto of als hij er al eens eerder is geweest. David ontdekt het bezit van deze kracht op een wat ongebruikelijke manier; nadat hij bijna verdrinkt in een bevroren rivier transporteert hij namelijk zichzelf en enkele liters water naar zijn plaatselijke bibliotheek.

Hoe hij aan deze krachten komt of dat hij de enige in zijn soort is daar moeten we naar gissen. Tenminste voor diegene onder ons die niet de boeken reeks van Steven Gould, waar deze film lichtelijk op is gebaseerd, hebben gelezen.

Het verhaal draait uiteindelijk om twee groepen. Aan de ene kant de Jumpers, waar David deel van uitmaakt, en aan de andere kant de Paladins, gelovigen die jagen op de jumpers, hier onder leiding van Roland gespeeld door Samuel L. Jackson. We krijgen van beide zijde weinig tot geen achtergrond verhaal, behalve dan een korte geschiedenisles over dat de Spaanse inquisitie en de Salem heksenjacht eigenlijk jumper vervolgingen waren.

Maar wat nu precies de bedreiging is voor de mensheid ik heb geen flauw idee. Maar of we die informatie eigenlijk nodig hebben is ook maar de vraag? Misschien was het leuk geweest in het begin van het verhaal om wat meer te weten maar de vette actie maakt een hoop goed. Er wordt gesmeten met ’n brandkast, meerdere auto’s en zelfs een dubbeldeksbus.

Al met al kun je dexc2 hoofdfiguur het beste omschrijven als een soort anti superheld, waar we normaal gewend zijn dat mensen met superkrachten deze gebruiken om het recht te laten zegen vieren gebruikt David zijn kracht om het er eens lekker van te nemen. Hij is erg zelfzuchtig, steelt geld en spullen die hij dan weer in zijn dagelijks leven als speeltjes gebruikt. David ondergaat in deze film dan ook niet de welbekende Peter Parker-achtige transformatie van zelfzuchtig persoon naar superheld.

Dat we wat informatie miste in de film ja, vooral als je het als een alleenstaande film zou moeten zien, maar er is sprake van ’n deel twee. Die ergens in 2011 gepland staat. Maar zelfs dan zou de film nog wat te kort komen maar wel enkele subtiele hint hebben gegeven over hoe David nu verder zal gaan met zijn krachten.

Verder zit er een strakke soundtrack bij de film die ook lekker om te luisteren is als je niet naar de film aan het kijken bent.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Film

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s