Journey To The Center Of The Earth

Journey To The Center Of The Earth
soort: Avontuur, Komedie
jaar: 2008
movierating (1-5): 3

Movjourneytothecenterof
Deze reis naar het centrum van de aarde is niet een zoveelste remake van het welbekende verhaal. Het boek van Jules Verne wordt hier enkel en alleen gebruikt als een soort leidraad. Een hedendaagse film dus gevuld met genoeg actie, avontuur, en zowel grappige als spannende 3D momenten. Deze momenten komen wat raar en geforceerd over als je de 2D versie bekijkt.

Brendan Frasier, wel bekend van de mummy trilogie, is de chaotische vulkanoloog Trevor die enkele jaren geleden zijn broer verloor tijdens een expeditie. Nu moet hij enkele dagen op zijn neefje Sean letten totdat deze zich weer bij zijn moeder kan voegen. Daarnaast krijgt hij ook een doos vol herinneringen aan zijn broer Max, waaronder ook het boek van Jules Verne met volgeschreven kantlijnen bevindt, overhandigt.

Uit die aantekeningen weet Trevor op te maken dat Max het midden van de aarde zou hebben ontdekt. Hij besluit samen met Sean de aantekening op te volgen en zo komen ze uiteindelijk in IJsland en bij Hannah, de dochter van een mede Vernian, terecht. Zij helpt de twee met het afdalen in de aarde en dan begint het avontuur pas echt.

Het is echt weer zo’n Brendan Frasier film vol met dwaze en komische actie momenten. Het verhaal draait ook echt rond hem en heeft verder weinig stof tot nadenken. Plof dus maar op de bank, zet je bril op en laat je maar meevoeren op een doldwaze reis.

De film wordt dus geleverd als een duo disc, bestaand uit een 2D en een 3D versie met daarnaast de benodigde brilletjes. Wat in ons opzicht alleen al zorgt voor het derde movierating punt. Houdt die brilletjes overigens maar bij de hand want er zijn in de toekomst nog meer 3D films op komst.

Enig minpunt aan het dragen van de brilletjes is dat je dan wel de pracht en praal aan kleuren mist die in deze film gebruikt zijn. De film dunnetjes overdoen in 2D is dus geen overbodige luxe.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Film

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s