Dead Like Me: Life After Death

Dead Like Me: Life After Death
soort: Zwarte komedie, Drama, Fantasie
jaar: 2009
movierating (1-5): 4

Movdeadlikeme
Voor een ieder die de cult serie Dead Like Me, uit 2003, keek en zich na de laatste aflevering van het tweede en tevens laatste seizoen bedrogen voelde is er nu goed nieuws. Er is namelijk een speelfilm uitgebracht ‘Dead Like Me’ Life After Death’ Hierin krijgen we te zien wat er verder gebeurde met onze wel bekende reapers George, Mason, Roxy en Daisy.

Alhoewel Sarah Winters die Daisy speelt niet dezelfde actrice is als in de serie zet ze haar toch wel redelijk neer. Naar onze mening zijn de schrijvers dan wel weer te kort geschoten in delen van de film zoals Mason’s terugkeer naar de fles en Daisy’s slappe onderdanige houding ten opzichte van de nieuwe hoofd reaper.

Ja, nieuwe hoofd reaper, want Rube (Mandy Patinkin, die bezig was met een ander project) is inmiddels naar gene zijde overgegaan. Wie deze nieuweling is, een griezel van een zakenman die is omgekomen bij het instorten van de twin towers tijdens 9/11. Hij heeft niet zoals Rube hart voor de zielen maar is koud en berekenend. Sneller werken dan kunnen er meer zieltjes gereaped worden. Maar zo is er geen tijd om de zielen te begeleiden naar het licht.

Voor de rest krijgen we eindelijk de afsluiting waar we op hebben gewacht. Want de serie leek dan om de reapers te gaan, het echte verhaal speelde toch rond Reggie de kleine zus van, en Joy de moeder van George en hoe zij omgingen met de dood.

Overigens is Britt McKillip die Reggie speelt aardig opgegroeid, wij moesten in ieder geval even goed kijken maar het is inderdaad dezelfde actrice. Zij en Ellen Muth (George) brachten ons enkele keren een brok in de keel tijdens de enkele emotionele momenten. Maar lachen deden we ook, om de manieren waarop enkele van de arme zielen heengingen. En daarnaast de eeuwige droge sarcastische humor van George.

Voor oude kijkers weer lekker vertrouwd, voor nieuwe mensen een aansporing om de serie eens te gaan bekijken.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Film

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s