Sunshine Cleaning

Sunshine Cleaning
soort: Drama, Komedie
jaar: 2009
movierating (1-5): 2

Movsunshinecleaning‘Sunshine Cleaning’ is een volgende in de reeks recentelijk indie films, zoals ‘Little Miss Sunshine’ en ‘Juno’, die met redelijk succes in de bioscoop draaiden. Er is zelfs een kleine overeenkomst, de producers en een bijna gelijksoortige mannelijke bijrol van Alan Arkin zoals we die kennen uit ‘Little Miss Sunshine’. Alhoewel hier de eveneens een ‘zonnige’ titel wordt gebruikt is deze film niet een echte ‘feel good movie’; daar is namelijk het plot te donker voor en de subplots te onduidelijk. Het gaat hier dan ook meer om het doormaken en groeien door tegenslag.

Om de ‘speciale’ school voor haar zoon, aangezien hij van het reguliere onderwijs is geschorst, te kunnen betalen, begint een moeder samen met haar zus een schoonmaakbedrijf dat gespecialiseerd is in misdaadlocaties. Moeder Rose, gespeeld door Amy Adams die ook te bewonderen is in de komedie Night at the Museum 2 als Amelia Earhart, en haar jongere zus Norah, vertolkt door Emily Blunt, die geen vaste baan kan aanhouden hebben beide moeite om rond te komen en starten vervolgens een ongewoon schoonmaakbedrijf dat gespecialiseerd is in misdaadlocaties: ‘Sunshine Cleaning’. De zussen worden gesteund door hun vreemde vader Joe, Alan Arkin de Oscar winnaar uit Little Miss Sunshine, die helemaal in hun idee mee gaat.

Deze vreemde beroepskeuze zorgt voor soms hilarische maar daarnaast ook gevoelige momenten. Beide dames krijgen inzicht in hun levens en worstelen zich daar ieder op hun eigen manier door heen. Verwacht alleen niet om met een voldaan gevoel de film te bexc3xabindigen want enkele plots worden niet afgerond. Maar dat maakt het verhaal op zich dan ook een stuk interessanter, het expres openlaten van verhaallijnen zodat de kijker zelf verder moet verzinnen.

Qua acteer werk kunnen we kort zijn over de prestaties in ‘Sunshine Cleaning’ deze waren geweldig. Het verhaal zelf tja, daar had iets meer uitwerking wel op zijn plek geweest. Hoewel een goede indie film altijd wel iets ‘on af’s’ over zich heeft. Ons advies ga d’r zeker even voor zitten maar wees gewaarschuwd voor dat onvervulde gevoel.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Film

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s