Evanescence – 'The Open Door'

Evanescence – ‘The Open Door’
soort: Alternative Rock, Metal, Wagnerian Rock
cd/dvd:xc2 CD
jaar: 2006
label: Wind-Up records
tracks: 13

Evanescencetheopendoor2008Het heeft even mogen duren voordat het album af was, een kleine uitstel van 7 maanden, maar dat was ook niet gek met de gezondheidsproblemen van de gitarist, en enkele andere projecten van de rest van de band. Maar nu de CD in de winkels ligt is het er zeker eentje die niet zal misstaan in een ieders collectie.

De singles zullen zeker de nummers ‘Call Me When You’re Sober’, en ‘Lithium’ worden. Maar om te zeggen dat het net zulke hits zullen worden als ‘Bring Me To life’ of ‘My Immortal’ dat denk ik dus niet. Wat niet wil zeggen dat dit 2e studio album geen goede opvolger is van het vorige album.

Voor mij was een van de sterkere eruit springende nummers toch ‘Lacrymosa’, met trekken naar klassieke meesters als Mozart en Wagner door het gebruik van een krachtig koor naast de bijna operette-achtige stem van Amy Lee. Dit nummer werd dan ook gebruikt op het album van de: The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe film.

Verrassend was toch zeker wel het laatste nummer op de CD ‘Good Enough’. Totaal niet in de stijl die we kenden van het vorige album of in de rest van de nummers op dit album. Totaal het tegenovergestelde, het klinkt een stuk lichter, positiever. Een zeer aangename verrassing als afsluiter.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s