Black Sheep

Black Sheep
soort:xc2 Horror/Comedy
jaar: 2006
movierating (1-5): 4

MovblacksheepHet verhaal begint zo’n 15 jaar in het verleden waar we worden voorgesteld aan de familie Oldfield, we krijgen een beeld van de twee broertjes Oldfield en hun relatie ten opzicht van elkaar en van de schapenhouderij. Waarna we snel naar het heden verschuiven om te vernemen dat Henry (de jongste broer) zich in de stad gevestigd heeft als IT-er omdat hij een vrees voor schapen heeft opgedaan en Angus (de oudere broer) het bedrijf heeft overgenomen en vergaande genetische veranderingen heeft doorgevoerd om de wol productie op te voeren.

Terwijl Henry zijn broer opzoekt om zijn deel van het bedrijf te verkopen, proberen twee dierenactivisten bewijs te bemachtigen van de genetische experimenten en daar begint de narigheid want eenmaal ontsnapt met een genetisch gemanipuleerd lam komen we er al snel achter dat een beet van dit dier zorgt dat elk ander schaap ook besmet word en verandert in een agressieve baal wol. Een hele invasie van agressieve schapen is het vooruitzicht. Een beet bij een mens heeft nog ergere consequenties, als ze het al overleven veranderen ze namelijk in een Weer-schaap.

Dit alles lijkt misschien grim zeker als je de synopsis van de film leest ’40 million sheep in New Zealand and they’re all pissed off”. Maar je kunt er van verzekerd zijn dat deze film zich geen moment serieus neemt als zijnde horror, er zit een hele dosis comedy doorheen, alle schapen grappen worden namelijk van stal gehaald. Maar als horror is deze film ook zeker geen lichtgewicht de special-effects van Weta Works (bekend van The Lord Of the Ring) hebben ervoor gezorgd dat wij zeker geen schaapjes meer zullen tellen voor het slapen gaan. Misschien het enige minpuntje zijn de karakters, nergens worden ze echt diepgaand maar als horror/comedy hoeft dat eigenlijk ook niet echt.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Film

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s