Angels And Demons (- Het Bernini Mysterie)

Angels And Demons (- Het Bernini Mysterie)
soort:xc2 Thriller
jaar: 2009
movierating (1-5): 4
xc2
MovangelsdemonsEerst waren we in 2003 met z’n allen de Da Vinci Code aan het lezen om hem vervolgens korte tijd later in de bioscoop zien. Nu gaan genieten van de chronologische voorloper van die mysterieuze thriller.

In ‘Angels and Demons’ word de wereldberoemde symbolist uit Harvard, Robert Langdon, gevraagd af te reizen naar Rome om de ontvoering van vier kardinalen door de Illuminati te onderzoeken. De Illuminati, de meest invloedrijke ondergrondse organisatie in de geschiedenis en tevens vijand van de Katholieke Kerk, wil door middel van een bom een einde maken aan het Vaticaan. Wederom bundelt Langdon krachten met een mooie dame, ditmaal met Vittoria Vetra, een beeldschone Italiaanse wetenschapper. Ditmaal moeten de mysteries opgelost worden in een race tegen de klok. Ze volgen een 400 jaar oud spoor van antieke symbolen door afgesloten crypten, gevaarlijke catacomben, verlaten kathedralen, en zelfs naar het hart van de meest geheime kluis ter aarde.

Wederom een fantastische verfilming, Angel and Demons is ook gelijk een stuk spannender en meer actie gevuld. De Da Vinci Code had daar in tegen meer intrige en was een stuk mysterieuzer. Tom Hanks pakt in ieder geval met gemak zijn rol van Robert Langdon weer op. Ook de rol van medespeelster Ayelet Zurer als Vittoria Vetra is om van te smullen, en zelfs Ewan McGregor’s interpretatie van Camerlengo was intrigerend. Ook niet te vergeten; de soundtrack, met zijn herkenbare stukken uit de vorige film, die wederom de spanning deed stijgen op de juiste momenten.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Film

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s