Lily Allen – 'It's Not Me It's You'

Lily Allen ‘It’s Not Me It’s You’
soort: Pop, Singer-songwriter
cd/dvd: CD (enhanced)
jaar: 2009
label: Regal/EMI
tracks: 12

Cdlilyallen_itsnotmeitsyouNa een ongelukkige periode, waarin ze een miskraam en relatie breuk voor haar kiezen kreeg, is Lily Allen toch weer de opname studio in gedoken.

Samen met producer Greg Kurstin werkte ze aan haar tweede album. Onder zijn artistieke begeleiding laat Lily haar eerdere muzikale mix van reggea/ska/pop, terug te horen op Alright, Still uit 2006, schieten om zich nu volledig te richten op pop. Hierdoor klinken de nieuwe nummers een stuk liever en zoeter. Maar haar teksten, net als op haar eerste album, zijn dat in geen geval. Iets waarin ze afwijkt van de andere hedendaagse popdiva’s.

Gelijk al met ‘Everyone’s At It’ hekelt miss Allen het hedendaagse drugs/medicijn gebruik en de hypocrisie van iedereen over dit onderwerp. Op de voet gevolgd door ‘The Fear’ waarin ze de stupiditeiten van de celeb scene eens stevig veroordeeld, de Britney’s en en Paris’s van deze wereld kunnen hun plastic borsten nat maken.

In ‘Not Fair’ worden de gebreken van een niet zo gulle ex-minnaar bezongen. Klagelijk zingt ze dan ook met een aangezet cockney-accent I’ve spent ages giving head. Een tip dus voor de heren, Lily wil ook verwend worden.

Dan worden we nog getrakteerd op ‘Fuck You’ een nu wat achterhaald protest nummer tegen Bush. Verschrikkelijk lekker om mee te zingen overigens. Wij zongen in ieder geval zo de frustraties van ons af.

Heilige huisjes zijn ook niet veilig want met ‘Him’ neemt ze ook nog even god zelf onder handen. Met de stelling dat zijn favoriete band Creedence Clearwater Revival is, en hij waarschijnlijk ook niet meer weet wat goed of fout is.

Wat ons opviel was wanneer de songs meer naar het persoonlijke leven van de zangeres grijpen we dat goed konden merken in haar stem, er zat meer gevoel in die nummers. Wat goed terug te horen is in bijvoorbeeld ‘I Could Say’ waarin de mislukte relatie met Chemical Brother Ed Simons aan bod komt. Maar ook in ‘Who’d Have Known’,’Chinese’ en ‘He wasn’t There’ krijgen we iets van het meisje achter de zangeres mee.

Naast de twaalf tracks krijg je via de Enhanced cd toegang tot een exclusieve extra track, de akoestische versie van ’22’. Daarnaast krijgen we ook de mogelijkheid om het gehele album te remixen naar onze stijl. Als extra bonus krijgen we toegang tot het computerspel Escapexc2 the fear. Hoofdfiguur Lilly neemt het daarin op tegen booswichten als Egg Man, Jack in a Box en Big Boss.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s