Manu Chao – 'Radio Bemba Sound System'

Manu Chao – ‘Radio Bemba Sound System’
soort: Mestizo
cd/dvd:xc2 (Live) CD
jaar: 2002
label: Virgin
tracks: 29

Manuchao3Radio Bemba Sound System is een album van Manu Chao (Jose-Manuel Thomas Arthur Chao) voormalig frontman van Mano Negra. De titel van het album is de naam van de muziekgroep waar Manu Chao mee reist. Oorspronkelijke was Radio Bemba het mond-tot-mond-systeem dat werd gebruikt door de rebellen geleid door Fidel Castro en Che Guevara om met elkaar te communiceren in het oerwoud van de Sierra Maestra in de begindagen van de Cubaanse revolutie.

Manuel Chao zingt de feestelijk klinkende liedjes in verschillende talen waaronder Frans, Spaans, Arabisch, Portugees en Engels. Wat het album zekers een werelds tintje geeft. En hoe gek het ook klinkt; zelfs als je geen woord van deze talen spreekt zal je merken dat je vanzelf de teksten wel mee gaat zingen. Met opzwepende tempo’s en beats is dit Live album een gegarandeerd feest in je CD speler. En een zekere aanrader voor diegene die hem live hebben zien optreden tijdens Lowlands 2001.

Tuurlijk staan zijn meest bekende nummers zoals: Bongo Bong en Clandestino op de CD maar daarnaast zijn de volgende nummers ook echte aanraders. Peligro, Welcome Tijuana, La Primavera. Sommige nummers zijn zeer kort maar daar merk je eigenlijk weinig van omdat alles goed op mekaar aansluit en je van het ene nummer lekker doorhost naar het andere nummer.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s