District 9

District 9
soort: sci-fi, actie
jaar: 2009
movierating (1-5): 4
site: D-9 of District 9

Movdistrict9Wanneer de aarde ontdekt word door buitenaardsen gaan de gedachten van de mensheid al snel uit naar de mogelijkheid van een vijandige aanval of een vreedzame sprong vooruit in technologie. Wat nu als geen van beide gebeurt? De wezens die ditmaal op aarde, om precies te zijn in Johannesburg, terecht komen zijn vluchtelingen en worden zo ook door de mensheid gezien en behandeld. Als derderangs burgers worden ze in een Zuid-Afrikaanse vluchtelingenkamp c.q. sloppenwijk opgevangen terwijl de rest van de wereld zich beraad wat te doen met de ruim een miljoen wezens.

Dit is nu ruim 20 jaar geleden en het geduld is op bij, zowel van de gewone man op de straat, als de politici. Het besluit komt er de wezens uit te zetten naar een onbewoond gebied. Dit alles zal geregeld worden door Multi-National United (MNU), geleid door de sullige Wikus van der Merwe (Sharlto Copley), de schoonzoon van de MNU baas. Wanneer hij samen met de uitzetters langs gaat bij de aliens, in de volksmond Prawns genoemd, om papierwerk te regelen raakt hij per abuis besmet. Waardoor hij dichter tot de Prawns komt dan hij eigenlijk zou willen.

Net als Quarantaine/REC en Cloverfield is District 9 gefilmd in de steeds populairder wordende documentaire stijl. Daarnaast wordt door het gebruik van onbekende acteurs, voor de menselijke rollen, de kijker ook nog extra het gevoel gegeven dat het hier om een echte verslaggeving gaat. Hiermee leveren producent Peter Jackson en de onbekende Zuid-Afrikaanse regisseur Neill Blomkamp (die tevens het scenario schreef) een zeer interessante kijk op de mens. Want al hoewel dit een sciencefiction film met buitenaardse wezens is, is het juist de mensheid zelf die flink onder de ‘sociaal ethische’ loep genomen wordt.

Wij geven hem daarom dan wel degelijk de twee dikke duimen omhoog, een echte aanrader om te gaan zien.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Film

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s