I Am Legend

I Am Legend
soort: SciFi/Thriller
jaar: 2007
movierating (1-5): 1
xc2
MoviamlegendDe film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Richard Matheson, tja en daarin zit hem dan volgens ons ook het probleem, want meer dan een zwaar afgezwakt versie van het verhaal kunnen we hier ook niet van maken. Zelfs de titel die in het boek uiteindelijk aan het eind van grote betekenis is, heeft hier uiteindelijk helemaal niets meer met het verhaal te maken.

Waar de wezens in het origineel meer weg hebben van vampiers en kunnen denken en praten en daardoor ook ‘Robert Neville’ treiteren en lastigvallen, zijn het hier niets meer dan in het donker levende slecht uitgewerkte zombie figuren. Die eigenlijk alleen maar lastig zijn als je een donker gebouw in gaat of na het duister nog buiten bent.

Naar onze mening hadden ze zelfs niet eens mensen hoeven te casten voor de wezens maar gewoon het hele zooitje met CGI kunnen invullen, wat overigens voor een groot gedeelte ook is gedaan. Want the alpha man en vrouw voegen totaal niets extra’s toe aan dit verhaal.

Enige plus punten waren er wel in de film bijvoorbeeld de interactie tussen Will Smith en de hond Sam wat in het boek maar een heel klein onderdeel was en niet zo ver uitgewerkt als wat deze tweexc2 hier hebben gedaan, en de door Smith perfect uitgedrukte angst en eenzaamheid die deze rol met zich meebracht. Daarnaast ook de goed gecrexc3xaberde omgeving van een vervallen New York.

Maar over het algemeen is ons advies lees liever het boek want de film is maar een slap aftreksel waar Hollywood zich ontdaan heeft van een krachtig verhaal om melodramatisch te kunnen eindigen met een sprankje hoop voor de mensheid.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Film

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s