Midnight Meat Train

Midnight Meat Train
soort:xc2 horror, thriller, fantasie, misdaad
jaar: 2008
movierating (1-5): 3

MovmidnightmeattrainDe onbekende kunstfotograaf Leon Kaufman (Bradley Cooper) heeft zich gespecificeerd in het maken van nachtportretten van New Yorkers. Door tussenkomst van zijn agent mag hij bij grote uitzondering zijn werk tonen aan de bekende galeriehoudster Susan Hoff (Brooke Shields) van wie hij te horen krijgt dat zijn werk niet ver genoeg gaat. Susan geeft hem nog een kans met de opdracht dat hij blijft door fotograferen na de eerste foto. Ze wil weten wat er gebeurt na dat eerste geschoten moment.

Tijdens een avond dat hij op pad is, zoekend naar nieuwe inspiratie voor zijn foto’s, komt Leon op het spoor van serie moordenaar Mahogany (Vinnie Jones). Mahogany die zijn slachtoffers, met de handigheid van een slager, vermoord in de laatste metro van de avond wordt ditmaal gade geslagen en gefotografeerd door Kaufman. Na dit gebeuren ontwikkelt Kaufman een obsessie voor de moordenaar wat tot grote ongerustheid leidt bij Leon’s vriendin Maya (Leslie Gibb).

Wij kregen bij het horen van de titel ‘Midnight Meat Train’ al kippenvel omdat we wisten dat de naam Clive Barker (bekend van ‘Hellraiser’ en ‘Candyman’) toen niet uit kon blijven. De film is namelijk een adaptatie van het gelijknamige verhaal, uit zijn boekenreeks Books of Blood Vol 1. Jammer dus dat hij hem niet zelf geregisseerd heeft. In plaats van Barker mag Ryuhei Kitamura, bekend in de Japanse horror scene, hier zijn buitenlandse regie debuut maken en hij levert een visueel boeiende film af.

Onze verwachting was dat de film om de fotograaf zou draaien maar hij werd bijna compleet weggespeeld door de duistere en stille verschijning van Vinny Jones (die ook al zo weinig tekst had in ‘Gone In 60 Seconds’). Alleen de aanblik van deze ruim 1.88 meter tellende, nors ogende, reus die je het leven wil uitrammen met zijn slagers moker deed ons van angst beven.

We hadden onze bedenkingen bij de keuze voor Brooke Shields als kunstgaleriehoudster, maar haar screen time is zo beperkt dat het eigenlijk niets afdoet aan de rest van de film. Hetzelfde geld eigenlijk ook voor Leslie Gibb haar karakter wordt pas tegen het einde van de film interessant.

‘Midnight Meat Train’ is een zeer soepele rit en zeer geschikt om lekker bij te griezelen totdat we opeens bij de laatste bocht flink uit de rails schieten door een rare kronkel in de verhaal lijn, tenminste voor diegene die het boek niet hebben gelezen. Want de in eerste gedachte horror, misdaad film komt bij de laatste halte in het rijk der fantasie terecht.

‘Midnight Meat Train’ was dan ook zeker de meest angstaanjagende rit die wij ooit hebben meegemaakt.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Film

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s