Goldenboy @ Waterfront 03-11-2007

Datum: 3 november 2007.
Lokatie: Waterfront, Rotterdam.
Concert: Goldenboy

Wij zullen ons zeker niet meer vergissen welke Goldenboy we voor ons hebben nadat we deze jongens hebben zien spelen. Vooral niet omdat hun Pop Punk echt wel wat anders is dan wat die Indie band Goldenboy uit Amerika voortbrengt.

Gekleed in genummerde shirts word de band aan ons voorgesteld door nummer 1 Toke.xc2 Nummer 2: B.T die zich echt helemaal maf speelt op de drums er gaat een enorme energie uit van deze gast, en nummer 1: Toke op leadgitaar en vocals die het publiek ook heel leuk bespeelt en hij trekt dan ook alles uit de kast om er een geweldige show van te maken, en geeft ook ruimschoots toe dat hij een nummerxc2 totaal verkeerdxc2 gespeeld heeft. Niet dat het publiek daar ook maar iets van gemerkt heeft, want het klonk nog steeds te gek. En nummer 3: Nils de man op bas en vocals vult het drietal perfect aan.

De jongens zijn aan het einde van hun tour maar dat zou je totaal niet zeggen want ze spelen nog met zoveel plezier dat het voor de Heideroosjes opgekomen publiek toch word meegesleurd in de voor iedereen onbekende songs. ‘Opposites Distract’ sloeg zeker in als een bom en het refrein werd dan ook redelijk snel mee gezongen. En met ‘FFWD’ zorgde Goldenboy ervoor dat het publiek vooraan ook nog even begon te pitten. De jongens weten een goeie show neer te zetten en ze klinken retegoed maar waar ze omschreven worden als pop/punk moeten wij toch zeker een kanttekening maken dat de muziek meer pop dan punk is.

Met een Skoll na bijna ieder nummer en een ferme slok drank spelen de jongens zich recht in ons hart. Tuurlijk word de nieuwe CD enkele keren tijdens het optreden genoemd en we worden ook op enkele nummers ervan getrakteerd. We hadden bij aanschaf ervan al gehoord dat de heren na het optreden ook nog even zouden komen signeren en kletsen. Dat deden ze dan ook na het opruimen van hun instrumenten. Bij het geven van de krabbeltjes vertelden ze dan ook dat hun nieuwe album is uitgebracht door de Rotterdamse squash records en wat hun verdere plannen waren voor de avond namelijk flink uit hun dak gaan bij de Heideroosjes. Offstage zijn de jongens lekker normaal en super relaí om mee rond te hangen. Voor ons zijn ze live zeker het zien en luisteren waard, dus wij houden voor volgend jaar de concertagenda’s weer in de gaten.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s