Jaya The Cat – 'More Late Night Transmissions With…'

Jaya The Cat – ‘More Late Night Transmissions With…’
soort:xc2 Ska, Reggae, Punk
cd/dvd:xc2 CD
jaar: 2007
label: Scream Records
tracks: 13

Cdlatenighttransmissions_cdcoverNa een fikse doorstart van de band met nieuwe leden (Steven Brautigam -bas, Jordi Nieuwenburg -gitaar en ex-Green Lizardxc2 toetsenist Jan Jaap Onverwacht) als aanvulling voor Dave Smith en Ben Murphy die de band hebben verlaten en een herlocatie van Boston naar Amsterdam, een veel betere basis naar onze mening omdat de heren hier toch veel meer aanhang hadden dan in de States, kunnen we zeggen dat Jaya The Cat nu weer voor de volle 110 % terug is.

Het album More Late Night Transmissions With… is naar onze mening een duidelijk teken naar buiten dat ze alles weer op een rijtje hebben staan en tevens dat de klank van de ‘nieuwe’ Jaya The Cat zekers geen kattengekrijs is. Wat we namelijk te horen krijgen is een verzameling van moderne liefdesnummers, drinking songs en zelfs enkele protest songs.

De muzikale intro ‘Hold My Beer And Watch This’ zet een lekkere sfeer voor het verdere album, perfect voor een warme zomerdag of avond met een biertje in de hand, luierend op en helling, in je tuin, op het balkon of waar dan ook.

Hier geen zoetsappige liefdesnummers die totaal gebaseerd zijn op wat we in Hollywood films zien maar nummers die het echte leven beschrijven. Want wanneer ontvang je nou bijvoorbeeld een brief uit de toekomst en word je verliefd op de schrijver ervan nooit toch, nee dan met je dronken kop een voicemail bij je vriend of vriendin inspreken en totaal verkeerd begrepen worden dat is pas echt.

De wat meer politiek gerichte nummers die we tegenkomen op de tweede helft van het album brengen meer diepgang aan dit album maar niet op een vervelende les lezende manier. ‘Pass The Ammunition’, ‘The Carnival’, en ‘Voice of The Poor’ hebben alle drie sterke teksten met verschillende onderwerpen zoals het groeiende verschil tussen arm en rijk, en natuurlijk oorlog want daar ontkom je gewoon weg niet meer aan in de huidige protest songs. Met zinnen als ‘Everyone has got a gun and their own version of the truth’, ‘They are turning profits in the name of prophets’, ‘Seems like in the humanrace the human’s lost’weet Jaya The Cat ons zeker mee te sleuren op de barricades.

Net als ‘Hold My Beer And Watch This’ een perfecte intro is, is ‘Closing Time’ een perfecte afsluiting voor dit album en een leuke aanvulling is natuurlijk altijd als men een zinnetje in het Nederlands eruit gooit. Hier worden we dan ook even leuk verrast met de tekst: de bar is gesloten.

Onze enige opmerking op dit album is dat hij volgens ons veelte snel afgelopen is, we hebben dus maar snel de repeat button op onze CD speler aangevinkt om langer van deze nieuwe Jaya The Cat te kunnen genieten.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s