Easy Star All-Stars 'Easy Star's Lonely Heart Dub Band'

Easy Star All-Stars ‘Easy Star’s Lonely Heart Dub Band’
soort: dub, reggae, ska
cd/dvd: cd
jaar: 2009
label: Easy Star
tracks: 13

CdeasystarallstarseasystarslonelyheHet geregeld wisselende ensemble van Easy Star All-Stars heeft met eerdere remake releases als ‘Radiodread’ uit 2006 en ‘Dub Side Of The Moon’ uit 2003 al bewezen dat ze met een goede dosis dub een vernieuwende kijk op al bestaand materiaal kunnen geven.

Iets wat blijkbaar ook de beheerders van de fab four songs is opgevallen. Want het gebeurt niet vaak dat artiesten de kans krijgen om The Beatles muziek te bewerken, en opnieuw uit te geven. Net als de muzikale nalatenschap van Elvis Presley zijn de nummers van The Beatles goed beschermd.

Ditmaal hebben ze dus het klassieke Beatles Sgt. Pepper album onder handen genomen. Nu was dit al een behoorlijk relaxte verzameling nummers, maar onder leiding van Michael Goldwasser, die de tracks stuk voor stuk met reggae injecteerde, zijn ze stuk voor stuk nog groovier geworden.

Deze reggae uitvoering wordt tevens opgesierd door een verscheidenheid aan gastzangers. Waaronder niet de minste, zo zijn Matisyahu, Steel Pulse. Luciano en Micheal Rose van de partij. Met zijn allen zorgen ze voor heerlijke harmoniexc3xabn zoals in ‘She’s Leaving Home’ en in het vrolijke ‘When I’m Sixty- Four’. Dit alles wordt begeleid door de geweldig ritme sectie van de groep. De joodse Matisyahu waagt zich aan de door India gexc3xafnspireerde ‘Within you Without You’ en levert hiermee ook een prachtig nummer af.

Daarnaast word de titeltrack ‘Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band’ ook op een heerlijke tropische manier vertolkt. En voor de aandachtige luisteraars valt het op dat de cellophane flowers in ‘Lucy In The Sky With Diamonds’ opeens niet yellow and green zijn, maar net als in de Rastafari vlag nu red, gold and green.

Wie dus zijn klassiekers eens op een andere manier wil horen moet zeker dit album eens proberen. Daarnaast is het natuurlijk ook een heerlijke plaat om te beluisteren op een heerlijke zonnige dag.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s