MeloManics – 'The Grey Light'

MeloManics – ‘The Grey Light’
soort: Elektro, Rock, Dance
cd/dvd:xc2 CD
jaar: 2007
label: Black Label Records
tracks:xc2 xc2 9

Cdmelomanics_the_grey_lightVan een grijs middemoot bandje is hier zeker geen spreken, maar eerder van een binnenkort grijs gedraaide CD. Want we hebben namelijk lang genoeg gewacht op een volledige album, nu kunnen we dan ook eindelijk gaan genieten van 6 hele nieuwe wondertjes en 3 al eerder verschenen nummers.

Wanneer wij de CD in onze speler stoppen en de eerste klanken horen is het helemaal duidelijk voor ons door wie deze heren zich muzikaal hebben laten bexc3xafnvloeden. Een vergelijking met Daft Punk en Kraftwerk is gauw gemaakt en ons hoofd en de voetjes beginnen dan ook gelijk mee te bewegen op de synthesizer beats.

Menig track blijft ook lekker in het hoofd hangen en met het gebruik van sterk herhalende teksten zoals – Can’t control my voice – en – Dance Now! You Like My Style -xc2 kunnen wij er in ieder geval niet onderuit om ze onbewust te blijven roepen zelfs nadat de muziek al is gestopt. Toppertjes op dit album zijn toch wel ‘Can’t Stop’ die als eerste onze trommelvliezen streelt. Daarop volgend zijn ‘WYSIWYL’ en ‘Get You’ en vooral ‘My Style’ ook niet om te versmaden.

We hadden dan ook al het geluk de MeloManics te zien optreden tijdens Virus en Lowlands 2007, bij die laatste waren ze als Essent winnaar aanwezig, waar we genoten hebben van hun alom bekende live show waar ze strak in grijs pak uit hun bol gingen. Wat ze daar muzikaal neerzette werd alleen maar versterkt door hun live performance, zo stond het publiek dus ook geen minuutje stil. Dat ze al bekend waren in het festival circuit voor ze goed en wel met deze eerste echte CD kwamen geeft dan ook goed weer dat deze mannen niet te stuiten zijn en we dus nog veel van ze zullen gaan horen.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s