Flogging Molly – "Float"

Flogging Molly – “Float”
soort: Celtic rock, punk rock
cd/dvd:xc2 CD
jaar: 2008
label: SideOneDummy
tracks:xc2 xc2 11

Cdflogging_mollyWe hebben er een paar jaartjes op moeten wachten maar dit vierde studio album van Flogging Molly genaamd Float was het dan ook zeker waard. Float heeft naar onze mening een goeie mix van feestnummers gevuld met de welbekende Flogging Molly stijl van Keltische folk/punk en de meer rustige sfeernummers waar we kunnen genieten van Dave King’s wel doorleefde stem.

Gelijk als de CD start worden we getrakteerd op het nummer “Requiem For A Dying Song” waar gelijk de maat al word gezet voor een flink feest.xc2 Zoals gezegd genoeg variatie op deze CD maar wel in de welbekende vorm die we kennen van de band, en soms zijn ze een ietse pietsje rustiger dan voorheen maar reken ze zeker nog niet tot de bejaarden. Want in de nummers ‘Lightning Storm’, ‘You Won’t Make A Fool Out Of Me’ en ‘Man With No Country’ gaan ze lekker los en kunnen we zeker met z’n allen flink mee doen.

We kregen zelfs ook nog een leuk klein extraatje aan het eind van ‘Punch Drunk Grinning Soul’ een 30 seconden durende krakende performance van Tom Corrigan genaamd ‘Rural Decay’ Hier word op een typische ierse manier een hart lucht over de politiek.

Na het meermalen luisteren van deze kunnen wij in ieder geval al niet meer wachten totdat we deze nieuwe nummers live mogen gaan horen. Het gaat volgens ons zeker weer een groot hossend Iers feest worden wanneer ze later dit jaar op Lowlands verschijnen.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s