Danko Jones – 'Sleep Is The Enemy'

Danko Jones – ‘Sleep Is The Enemy’
soort: Rock
cd/dvd:xc2 CD
jaar: 2006
label: Bad Taste Records, Razor and Tie
tracks: 11

AlbumsleepistheenemyIn hun eigen woorden klinkt hun album als: … AC/DC sniffing glue with Motley Crue!

Danko Jones staat bekend om zijn ruige snelle rock nummers die spreken van de pijnlijke kant van liefde en wij zijn daar zeker niet vies van. Er word op dit album ook afgeweken van juist die ruige rock waar de heren bekend om staan om het een en ander muzikaal uit te proberen.

Zoals bijvoorbeeld te horen is in ‘Don’t Fall In Love’, minder rock dan de andere nummers op het album maar lekker om naar te luisteren. Het doet ons iets wat terug denken aan de jaren 50 stijl van een Buddy Holly, maar dan wel op een echte Danko manier. Leuk als je wat minder in de stemming bent voor liefde, hard draaien tijdens een Valentijnsdag is dan aan te raden 😉

Maar ook het nummer ‘Time Heals Nothing’ is een goed voorbeeld van het uitbreiden naar andere stijlen van rock. Welke naar onze mening niet verkeerd zou staan op een film soundtrack. ‘First Date’ brengt ons dan weer het oude vertrouwde stevige ritme van de drums met de fantastische lyric ‘Do You Kiss On The First Date?’ Tja en wie wil dat nou niet weten.

Het is voor de Danko fan’s een aanrader om de limited digipack versie te zoeken voor het volgende nummer ‘Choose Me’, welke aan het eind verborgen zit, om op een Danko manier af te tellen naar het einde.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s