Fatboy Slim – 'Palookaville'

Fatboy Slim – ‘Palookaville’
soort: Electronic, Big beat, Trip-hop, Dance
cd/dvd:xc2 CD
jaar: 2004
label: Skint
tracks: 12

Cd_fatboy_slim_palookaville_cd_coveFatboy Slim (oftwel Norman Cook) is bij ons toch wel het meest bekend van het nummer ‘Praise You’ het was indertijd een vette hit en je kon er lekker op dansen. Evenals op de rest van de nummers van het album ‘You’ve Come A Long Way Baby’

Dat is bij dit album toch wel anders, wij kunnen er niet precies onze vinger op leggen waarom het zo is, misschien door de switch van loops naar echte instrumenten en zang of de muzikale samenwerkingen die op dit album weer veelvuldig aanwezig zijn. Al dit zorgt voor een niet zo typische Fatboy Slim CD, overigens is dat volgens ons helemaal niet een slecht iets. Want je kunt dan misschien niet helemaal swingend te keer gaan met dit album maar je kan er zeker al loungend van genieten.

Wij hebben vooral genoten van juist die diversiteit in ‘Don’t Let The Man’, ‘The Journey’ en ‘Put It Back Together’. Maar hou je meer van de originele Fatboy slim luister dan vooral naar de nummers ‘Slash Dot Slash’ of ‘Jingo’ de uitzonderingen op de CD erg upbeat en vrolijk en zeker net als voorgenoemde ‘Praise You’ zeer dansbaar of tenminste jumpbaar.

Enig minpuntje voor ons was de bewerking van ‘The Joker’ maar dat is omdat wij het liever bij het origineel van de Steve Miller Band houden.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s