Duvel Duvel – 'Puur Kultuur'

Duvel Duvel – ‘Puur Kultuur’
soort: Hip Hop, Nederhop
cd/dvd: CD
jaar: 2007
label: TopNotch/PIAS
tracks:xc2 xc2 19

Cdduvel_duvel_puur_kultuur_cover‘Wie Is Ut?’xc2 Nou Duvel Duvel natuurlijk die het hem weer flikt. Alleen al bij het zien van de speciale gelimiteerde versie van de CD, die verpakt is als een 30 x 24 cm zeefdruk op doek met achterop de tracks en de CD, doet ons muziekminnend hart een beat overslaan.

Daar waar de samenwerkings band Opgeduveld hoogstwaarschijnlijk ter ziele is gegaan herrijst de frisse, niet kopixc3xabrende of commercixc3xable Duvel Duvel met hun nieuwe 10e album ‘Puur Kultuur’ welke zij op hun site al hadden aangekondigd. Wat deze jongens spitten maken ze ook echt waar want op hun site kun je vele voorgaande albums gratis en voor niets downloaden.

De nummers ‘De Bron’ en ‘Duvelduvel’ zijn hier goede voorbeelden van; waar word gespit over de originaliteit van duvel gedist op de bijna niet meer originele rap wereld die te zien en te horen is in de gehypte videoclips vol met blote chickies en geblingde boys en auto’s.

Misschien iets minder dat er bij deze speciale versie geen songteksten te vinden zijn, want de heren gaan in sommige nummers toch wel snel waardoor het soms wat lastig is om de nummers te volgen. Maar daarentegen zijn de beats om van te smullen en maken het dus helemaal goed. ‘Let Niet Op Mij’ blijft zeker in je geheugen hangen en je zal merken dat je hoofd vanzelf mee gaat deinen. De hele CD is eigenlijk wel een verfrissing met verschillende beats waarin duidelijk gespeeld word met het experimenteren.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s