Autumn – 'When Lust Evokes The Curse'

Autumn – ‘When Lust Evokes The Curse’
soort: Gothic Metal
cd/dvd:xc2 CD
jaar: 2002
label: Samhain
tracks: 11

Autumn_whenlustevokesthecurseAls debuut album is ‘When Love Evokes The Curse’ een sterk staaltje werk van de Friese metalband ‘Autumn’. Ze zijn zeker niet een zoveelste gothic band, ze brengen namelijk wel degelijk hun eigen sound ten gehore.

Dit komt mede door zangeres Nienke, want waar de meeste andere gothic zangeressen hun soprano stem gebruiken om een balans te geven aan het grunten van hun mede bandleden doet zij dat dus niet. In plaats daarvan worden we getrakteerd op een geweldige rockstem. Meindert Sterk maakt van dit feit goed te gebruik in de teksten die hij voor het album heeft geschreven. Deze zijn voornamelijk gexc3xafnspireerd door verschillende mythen en legendes, maar ook door de natuur en vergankelijkheid.

De titeltrack ‘When Lust Evokes A Curse’ brengt ons een mythisch verhaal van Lancelot, die op zo’n manier aan ons word gepresenteerd dat er geen goed beschrijvend woord voor is. Je kunt het nog het beste vergelijken met wat de barden deden in de middeleeuwen. Een kruising van zang en het vertellen van het verhaal welke hier dan ook nog begeleid word door de donkere laag gestemde gitaren. Deze manier komt ook nog eens terug in het nummer ‘For Those Who Are Left Behind’.

Tevens word er op dit album begonnen aan het drieluik ‘The Witch In Me’, wat bijna een muzikale inwijding in Wicca te noemen is. De andere twee nummers zijn terug te vinden op het album ‘Summer’s End.’ Wij kijken in ieder geval nu al uit naar het nieuwe album ‘My New Time’, om wederom meegenomen te worden door de hedendaagse barden.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s