Asakusa Jinta – 'Sky Zero (of Zero No Sora)'

Asakusa Jinta – ‘Sky Zero (of Zero No Sora)’
soort: (Japanese) Rock, Ska, Punk
cd/dvd:xc2 CD
jaar: 2007
label: Bad Addiction
tracks: xc2 11

CdcoverskyzeroEen ieder die zich uit de naad danst, springt en host bij bands als Gogol Bordello en Manu Chao kan nu zijn hart ophalen met een Japanse versie genaamd Asakusa Jinta. Zelf noemen ze zich -Muzikale Gangsters uit Tokyo- wat wel zo’n beetje de beste omschrijving is voor wat ze ten gehore brengen, want ze hebben vanuit verscheidene muziekstijlen het beste weggeroofd om daar een nieuw mengsel van te brouwen.

Het woord aanstekelijk is volgens ons niet omvattend genoeg om te beschrijven wat deze muziek met je doet. Wij zouden het eerder kunnen omschrijven als dat je bij je lurven gepakt word tijdens de eerste tonen om vervolgens in het feestgedruis te verdwijnen totdat je aan het eind word neergesmeten om uitgeput maar voldaan te kunnen bekomen van een dol dwaze muzikale kakofonie.

Japans stond bij ons niet op de verplichte leerlijst maar dat geeft helemaal niets net als bij andere bands van dit genre hebben we gemerkt dat het de energie van de nummers en artiesten is wat ons mee trekt. Asakusa Jintax’s mix van rockabilly, rock, ska, country, punk en het Japanse Eenka en Kayokyoku uit de jaren ’30 werkt gewoonweg opzwepend.

Wij werden aardig misleid door het eerste nummer ‘Sky Zero Introduction’ op de CD met zijn trage gang is hij bijna dramatisch te noemen zijn klanken zouden niet misstaan op een epische film soundtrack, maar hebben weinig weg van de rest van het album waar je verder nummers tegenkomt als ‘Ride And Bend’ die je onderdompelt in een uptempo circus gewoel. Ofxc2 ‘Paradise Rock’ en ‘Tokyo East End Rockers’ met hun rockabilly klanken die de voetjes in beweging zetten.

Dus hou je van gek, en een tikje bizar, hou je van opzwepend luister dan zeker naar deze CD. Wij beloven dat je niet teleurgesteld zult zijn.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s