Aimee Mann -'@#%&*! Smiler'

Aimee Mann -‘@#%&*! Smiler’
soort: Indie, Folk
cd/dvd:xc2 CD
jaar: 2008
label: SuperEgo
tracks: 13

Aimee_mann_smilers_cd_coverSoms zijn er wel eens van die artiesten die zo’n aparte stem en stijl hebben dat het lijkt of de nummers, qua klank, veelte veel op elkaar lijken. Maar voor de oplettende luisteraar, en natuurlijk de fans, die ook daadwerkelijk de teksten beluisteren is het wel degelijk duidelijk dat het nieuwe album van Aimee Mann alles behalve meer van hetzelfde is.

Na het overweldigende succes van de soundtrack ‘Magnolia’, die voor het overgrote deel gevuld is met haar nummers en waar ze tevens een Grammy mee won, kon Mann zich op haar gemak gaan uitleven met haar sound. Na een eigen label te hebben opgezet en wat experimentele albums te hebben uitgebracht, kwam ze dit jaar met dit schatje aanzetten.

De titel is een ondeugende steek naar alle oppervlakkige glimlachen die je tegenwoordig op de gezichten van mensen ziet en zoals ze zelf schrijft op de CD hoes dat er iets te vaak tegen haar was gezegd dat ze eens moest lachen.

Ze schuwt niet weg van donkere onderwerpen, nee vult eigenlijk een heel album ermee,xc2 maar zingt ze op zo’n manier dat je er haast hoopvol of god verhoede vrolijk van word. Om nu te zeggen dat sommige nummers er meer eruit springen dan anderen, nee niet echt, maar dat doet niets af aan het album, nee juist het tegenovergestelde, de nummers zijn allemaal van zo’n kwaliteit dat het gewoon lastig is omxc2 te kiezen.

Waarschijnlijk zullen ‘Freeway’, ‘Phoenix’ en ‘Ballentines’ voor de meeste luisteraars bovenaan hun lijstje staan, maar wij vonden de bijna verborgen juweeltjes ‘True Believer’ en ‘Little Tornedo’ toch een stuk interessanter klinken zeker naarmate we het album vaker draaide. Daarnaast het niet snel te vergeten nummer ’31 Today’ wat volgens ons bijna een lijflied zou kunnen zijn voor iedereen met een midlifecrisis.

Tegenwoordig worden er steeds vaker limited edition versies uitgebracht naast de normale uitgave van een nieuw album, en Aimee Mann, die dit al eerder heeft gedaan met haar vorige album ‘Lost In Space’, doet het met @#%&*! Smilersxc2 limited edition nog eens dunnetjes over. De limited-edition bestaat uit een als boek gebonden cd-hoes vastgeklinkt met metalen schroeven, met daarin een 32 pagina tellend boek met illustraties van Gary Taxali, een gerenommeerd artiest. Niet perse een reden om deze CD aan te schaffen maar het is zeker een leuke aanvulling.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s