PJ Harvey and John Parish – 'A Woman a Man Walked'

PJ Harvey and John Parish – ‘A Woman a Man Walked’
soort: Indie, Singer-songwriter, Experimenteel
cd/dvd: cd
jaar: 2009
label: Island Records
tracks: 10

CdpjharveyawomanamanwalkedbyPJ Harvey en John Parish hebben dertien jaar na de vorige muzikale samenwerking, ‘Dance Hall At Louse Point’ genaamd, weer eens besloten samen een heel album op te nemen. De creatieve rollen tussen de twee, op deze cd, zijn op zo een manier verdeeld dat dit tot briljante maar ook tot totale missers van songs leidde. PJ Harvey nam het overgrote deel van de teksten en vocalen voor zich, terwijl Parish zich meer richtte op de muziek schrijven en het inspelen daarvan.

We worden op deze muzikale collaboratie dan ook van het ene uiterste naar het andere uiterste gedreven. Zo begon het allemaal geweldig met ‘Black Hearted Love’, een fantastisch nummer wat ons ook wel lang zal bijblijven. Daar in tegen zijn de nummers ‘The Chair’ en ‘Pig Will Not’ gewoonweg onaangenaam om naar te luisteren. Mede door de experimentele stijl van beide en zullen ons om hele andere redenen bijblijven.

Gelukkig stond tegenover dit onaangename dan wel weer ‘Sixteen, Fifteen, Fourteen’ die, door zijn ongewone gebruik van de banjo een hoop goed maakte. Eveneens het zachte ‘Cracks In The Canvas’ was een aangename aanvulling.

Nee, dit is zeker niet een cd voor iedereen. Maar daar staat mevrouw Harvey, met haar poxc3xabtisch curieuze teksten, dan ook wel om bekend. Je bent er of dol op of je blijft er bij uit de buurt. Wij, zijn er nog niet helemaal over uit en zullen ons eindoordeel dan ook nog even uitstellen.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s