Bat For Lashes – 'Two Suns'

Bat For Lashes -xc2 ‘Two Suns’
soort: Indie rock/ Lo-Fi/Singer-songwriter
cd/dvd: cd
jaar: 2009
label: Astralwerks
tracks: 11

CdbatforlashestwosunsDe van origine Pakistaanse Natasha Khan, inmiddels beter bekend bij het publiek als Bat For Lashes, heeft haar tweede album ‘Two Suns’ uitgebracht. De nieuwe cd komt na haar debuutalbum ‘Fur And Gold’ die veelom werd geprezen, en zelfs genomineerd was voor de prestigieuze Mercury Prize, en de Europese Radiohead tour waarvoor ze het voorprogramma mocht verzorgen.

Met haar lyrische stemgeluid en talent om zelf met veelvuldige instrumenten, waaronder gitaar, harp en klavecimbel, sferische muziek te crexc3xabren is ze al veelvuldig vergeleken met illustere dames als Stevie Nicks, Kate Bush, Tori Amos, en Bjxc3xb6rk. Naar ons idee ook zeker niet onterecht.

Bij ‘Glass’ weten we dat dit weer een geweldig album zal zijn. Khan’s stem varieert van een zachte zwoele fluistering tot een Kate Bush-achtige hoge soprano vergezeld door de meer geaarde tromroffels die het geheel verbinden.

Bij enkele van de andere tracks krijgen we wel het gevoel dat ze iets te zweverig bezig is. Maar dan worden we weer verrast metxc2 ‘Daniel’xc2 heeft ze een prachtig nummer geschreven dat doet terugdenken aan de stijl van Fleetwood Mac uit de jaren ’80.

Ook met ‘The Big Sleep’ het spookachtige duet met Scott Walker doet ons dan weer verbaasd staan. Het album ‘Two Suns’ is dus uiteindelijk een varixc3xabrend eindresultaat, rangerend van geweldig tot al iets te vaak gehoord. Maar door alle nummers heen blijft een ding constant Natasha Khan’s formidabele stemgeluid.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s