Mastodon – 'Crack The Sky'

Mastodon – ‘Crack The Sky’
soort:xc2 Metal, Hard rock
cd/dvd: cd
jaar: 2009
label: Reprise/Warner Bros
tracks: 7

CdmastodoncracktheskyeUit enkele interviews die de heren het afgelopen jaar gaven konden we al wat dingen over dit vierde album vernemen. Zo werden er dingen geopperd over Rasputin, wormgaten en astrale projecties. Het klonk ons erg psychedelisch allemaal, helemaal toen we de bijbehorende beelden bekeken op de website Mastodon. We hadden ook al wat geruchten gehoord dat we drummer Brann Dailor konden horen zingen; hij is, al zijd het, wat technologisch opgeschoond terug te horen in het openingsnummer “Oblivion”.

Deze naar onze mening rustige track was wel een verrassing. Want daar waar normaal diepe brullen uit de kelen komen krijgen we nu echte zangpartijen. Ja, Mastodon laat zich niet in een vakje duwen en blijven ons dan ook prettig verrassen.

Daarnaast weten ze ook zeker oldskool tekeer te gaan. Want zowel met ‘The Czar’ en ‘The Last Baron’, beide gevuld met fantastische solo’s en gierende gitaar riffs, weten ze op meesterlijke wijze ruim 10 minuten te laten verstrijken zonder dat de nummers gaan vervelen.

Ze hebben goed geluisterd naar hun muzikale voorgangers, als Alice In Chains, Metallica, Black Sabbath, en komen daardoor met een herleving van vier decennia metal maar wel op de Mastodon manier.

Voor de fervente Mastodon fan is er keus genoeg aan extra’s. Zo is er de special editie waar een DVD word bijgeleverd met de making of van het album. Daarnaast is er nog een deluxe versie waar naast de normale uitvoeringen ook nog eens de instrumentale versies staan.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s