ZaZa – 'What Are You Waiting For'

ZaZa -xc2 ‘What Are You Waiting For’
soort: Pop, Alternative Rock
cd/dvd: cd
jaar: 2009
label: eigenbeheer
tracks: 5

CdzazawhatareyouwaitingforNadat de Zwolse meidenband Ysis het in 2008 na acht jaar voorgezien hield, ging zangeres/gitariste Inge Calkar door. Zo wilde ze graag een nieuwe band, maar wel totaal iets anders dan Ysis. Deze nieuwe groep zou ballen moeten hebben, een echte rockband.

Een speurtocht op MySpace hielp daarbij, zo vond ze drummer Dennis Elderman. Haar enthousiasme over de nieuw te vormen muziekformatie bleek aanstekelijk genoeg om Dennis zijn drumkunsten te laten toevoegen aan ZaZa. Hij kwam niet veel later met de twee andere bandleden, bassist Michael Nieuwenweg en gitarist Allard Gosens, op de proppen.

Net als Ysis ging ZaZa goed van start. Door het winnen van een wedstrijd stonden ze, binnen twee maanden op het hoofdpodium van het muziekfestival Summersquare op te treden tussen bands als Voisct en Extince.

Nu is er dan ZaZaxe2x80x99s eerste ep, xe2x80x98What Are You Waiting Forxe2x80x99. Een vraag zo uitnodigend dat het schijfje al gauw zijn plaats vond in onze cd-speler. Verrassend genoeg begint deze cd niet met een rock nummer maar met de vrolijk meezingbare pop song xe2x80x98Beautifully.xe2x80x99

In de daaropvolgende songs, xe2x80x98What Am I Waiting Forxe2x80x99 en xe2x80x98See The Sunxe2x80x99, horen we wat Inge allemaal met haar stem kan doen. Ze zou zowaar kunnen tippen aan de jonge jaren van Aimee Mann.

xe2x80x98She Didnxe2x80x99t Cry is dan weer een prachtig folk nummer. Maar we krijgen uiteindelijk pas bij xe2x80x98Get You Off My Mindxe2x80x99 de gepropageerde rock te horen. Jammer want dat smaakte naar meer.

Ook al is de ep niet de rockende start geworden zoals verwacht; hij is volgens ons toch een aanrader. We zien het dan ook als een soort overgang van het singer-songwriter genre naar de uiteindelijke rock dat Inge voor ogen heeft.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s