Monokino – 'Human Error'

Monokino – ‘Human Error’
soort: electronic, pop, indie
cd/dvd: cd
jaar: 2009
label: My First Sonny Weismuller
tracks: 11 + 1 Bonus track

CdmonokinohumanerrorMonokino, een band met een grote aanhang, over de grens wel te verstaan want in Nederland wil het nog niet helemaal lukken. Zo hebben ze in China al een enorme tour achter de rug, met daarnaast ook nog een contract bij het bekendste, onafhankelijke Chinese platenlabel, Modern Sky. Ook in Amerika kan het drietal rekenen op goed gevulde zalen.

Vreemd dus dat ze in ons kikkerlandje geen vaste voet aan de grond krijgen. Vooral omdat George van Wetering (zang, gitaar) en Frans van Gastel (elektronische drums) en de Chinese Yu Jin (keyboard, synthesizer) met het album xe2x80x98Human Errorxe2x80x99 toch een knap staaltje electro hebben geproduceerd.

Met een mix van jaren tachtig elektrowave en poptunes heeft dit trio een cd gemaakt die ons bij het beluisteren zeker muzikale herinneringen opriep uit die vervlogen jaren. Her en der in de nummers bespeuren we nog wel de invloeden van The Cure en Radiohead. Maar Monokino is zeker geen kopieer act; met hun eigen twist op het genre veranderen ze het normaal zo koude lo-fi geluid namelijk in iets moderns en dansbaars en helemaal voor deze tijd.

Onze favorieten van de twaalf zijn toch wel de volgende uitblinkers xe2x80x98New Kidxe2x80x99, xe2x80x98Machine Gunxe2x80x99 en xe2x80x98Final Plugxe2x80x99. Mede door deze nummers zullen wij deze cd nog geregeld opzetten.

Daarnaast hopen we dat Monokino toch ook op Nederlandse bodem hun welverdiende lof zal ontvangen. Met de daarbij behorende optredens.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s