Ten Page Pilot – 'Circle Lines'

Ten Page Pilot -xc2 ‘Circle Lines’
soort: Rock, Alternative Rock, Grunge
cd/dvd: cd
jaar: 2009
label: Beautiful Sunday Records
tracks: 5

Cdten_pagepilotcirclelinesRens Coenen (drums), Luc Verdellen (bas, achtergrondzang) en Richard Kleuskens (gitaar en zang), van de Nirvana tribute band Demolution hebben samen Ten Page Pilot opgericht. Ditmaal spelen ze dus eigen geschreven materiaal maar wel met het bekende grunge gevoel. Daarnaast komt Vincent Schulpen het drietal nog versterken met zijn gitaar en achtergrondzang.

Ze zijn ook gelijk goed van leer gegaan, het optredensboekje van de heren stond aardig vol. Zo hebben ze al een UK tour gedaan en stonden ze al samen op te treden met bands als Peter Pan Speedrock, Voicst en Heideroosjes. Door hun samenwerking in Demolution waren ze natuurlijk al goed op elkaar ingespeeld en dat is te merken in hun podiumwerk.

Nu is er dan de eerste cd van het viertal, en deze klinkt verdomd lekker. Naast het feit dat we invloeden van bands als Nirvana, The Smashing Pumpkins, Foo Fighters en Pearl Jam terug horen in de vijf nummers, merk je ook als luisteraar dat het viertal geniet van het spelen van eigen werk.

De vijf nummers die in verzonken zijn in de grunge stroming hebben dus allemaal hun verbintenis in het grootstedelijke eenzame gevoel. Iets wat nog eens versterkt word als we naar de bijbehorende hoes kijken.

Wie al bekend was met het eerdere werk van deze heren zal blij verrast zijn met deze uitbreiding. Wij weten zeker dat Ten Page Pilot het nog drukker gaat krijgen, en dat is dan wel verdiend.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s