Kismet – 'Hiatus'

Kismet – ‘Hiatus’
soort: Indie, Rock
cd/dvd: cd
jaar: 2009
label: Beep Beep! Back Up The Truck
tracks: 9

CdkismethiatusKismet, die toch al zeven jaar er op los speelt, heeft voor die periode toch maar weinig muzikaal werk op cd uitgebracht. Zo waren er twee ep’s met in totaal zeven songs en stonden ze met het nummer ‘White Castle’ op het verzamelalbumxc2 ‘Behold My Puny Bears, Vol. I’

Dat betekend niet dat er in die jaren niet veel gedaan is door deze jongens uit Utrecht. Integendeel, ze hebben de tijd goed gebruikt om zich muzikaal te ontwikkelen, hun repertoire te laten groeien en de uiteindelijke bezetting te bezegelen.

Nu komen ze dan eindelijk met de goed gevulde cd ‘Hiatus’, (Download) welke het voorgaande muzikale gat meer dan voldoende opvult. Ondergebracht bij het nieuwe label Beep Beep! Back Up The Truck, die wel eens kan gaan zorgen dat de heren wat meer aandacht gaan krijgen.xc2 Zeker al omdat het label een samenwerking is aangegaan met Mininova. Jawel, een torrent site, waar zij voor een ieder die kennis wil maken met nieuwe Nederlandse bands de mogelijkheid bieden gehele cd’s gratis te downloaden.

Bij de eerste keer luisteren, merken we al gauw dat Temy, Nikolai, Rogier, Timothy en Boudewijn inspiratie hebben opgedaan door te luisteren naar andere bands. Overeenkomsten met onder meer Cursive, The Get Up Kids, en The Walt zijn goed te merken. Het album is gelukkig geen lukrake kopie van die andere groepen geworden. Kismet heeft zijn eigen gecrexc3xaberde vorm van indie-rock behouden.

De nummers zijn stuk voor stuk gevuld met melancholie. Maar dat geeft niets, want ze klinken te gek, lekkere gitaar riffs vullen onze oren. Boudewijn’s drumwerk is ook om van te smullen, niet alleen begeleidend maar ook daadwerkelijk op zich zelf staand en aanvullend bij de rest. Tel daar dan ook nog Temy’s rauwe stemgeluid bij op en je hebt een eindproduct om van te smullen.

Maar daar waar geprezen word moet ook een noot van kritiek worden toegevoegd. Want naast de geweldige tracks als ‘White Castle’, ‘Holiday’ en ‘We Are All So Busy’ hadden we toch graag wat meer variatie willen horen. Soms leek het namelijk te veel van hetzelfde. Al met al werden wij maar wat graag verstrengeld in de twee al eerder uitgebrachte, en zeven nieuwe nummers van Kismet.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s