The Walt – 'Something We Did Not Have'

The Walt -xc2 ‘Something We Did Not Have’
soort: Rock, Indie Rock, Emo
cd/dvd: ep
jaar: 2009
label: Beep!Beep! Back Up The Truck
tracks: 5

CdthewaltsomethingwedidnothaveUtrecht is de laatste jaren een behoorlijke kweekvijver gebleken voor nieuwe bands. The Walt, al actief sinds 2004, is er daar zeker een van. Na het winnen van ‘Clash of the Titans’ in 2005 konden ze hun eerste promo, ‘SONG PROMO 4/4’, opnemen. Deze zorgde voor een lokale buzz rondom Johan Nijhoff (zang, basgitaar), Sacha van den Haak (gitaar, zang), Wouter Kors (gitaar) en Boudewijn Rosenmuller (drums).

Neemt niet weg dat we toch wel lange tijd hebben moeten wachten op een volwaardig muzikaal vervolg. Maar dit komt waarschijnlijk omdat de vier heren naast The Walt ook nog verplichtingen hebben bij onder andere Kismet en We vs Death. We stonden wel even raar te kijken dat het weer een ep is geworden. Maar we krijgen wel de belofte dat later dit jaar de release van hun debuutalbum op de proppen staat. ‘Something We Did Not Have’ is, net als Kismet’s – ‘Hiatus’ en We vs Death’s – ‘A Black House, A Coloured Home’ die eveneens bij het label Beep!Beep! Back Up The Truck behoren, gratis te downloaden bij Mininova.

Met zulke diversiteit aan leden krijg je een leuke muzikale mix. Zo horen we duidelijk overeenkomsten met We vs Death en daarnaast nog invloeden van Bloc Party, The Cure en At The Drive-in.

Met ‘Zur Biederburg’ word gelijk stevig afgetrapt. ‘Happily Ever After’ met z’n strakke drum set en meervoudige en meerstemmige gitaarriffs, was heerlijk om te horen. De herhalende toon van de gitaar in ‘Disco’ werkt zo aanstekelijk dat, voor we het goed en wel weten, mee zitten te spelen op onze air-gitaar. ‘Self-Reflective Temper Management’ is een geweldige afsluiter welke geleidelijk aan opbouwt tot een geweldige explosieve kakofonie.

Uit volle borst meezingen met Johan zit er niet echt in, daarvoor zijn de teksten vaak te slecht te verstaan. Maar wat de nummers verliezen in articulatie maakt hij goed met het gevoel dat hij, met zijn stem, in de verscheidene nummers legt.

Als deze vijf nummers de voorbode zijn voor wat we kunnen verwachten, op het aankomende album, dan zijn onze muzikale smaakpapillen meer dan genoeg geprikkeld, en kunnen we niet wachten op de release.xc2 Voor gewetenloos downloaden verwijzen we je dan ook zeker door naar deze band. Wil je na het luisteren dan nog een echte cd met mooie hoes ontvangen dan hoef je daar ook echt niet te veel voor neer te tellen.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s