DeWolff @ Rotown 12 december 2009

Datum: 12 december 2009.
Lokatie: Rotown, Rotterdam.
Concert: DeWolff

P121209_2152Dwars door de koude december avond gingen wij richting Rotterdam centrum voor het concert van DeWolff. Ze komen het feestelijke Koninginnedag optreden eens dunnetjes overdoen in de knusse omgeving van Rotown. Ditmaal staan ze hier voor de promotie van hun debuutalbumxc2 ‘StrangeFruits And Undiscovered Plants’, en we kunnen wel zeggen dat deze zeer goed werd ontvangen door het Rotterdamse publiek. Zelfs zonder aandringen van Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait, al heeft het optreden daar het trio ook geen windeieren gelegd.

Eenmaal bij het nog uitgestalde terras aangekomen horen we enkele noten van de warm-up van de band. Even later blijkt dan ook dat we iets langer zullen moeten wachten op het eigenlijke optreden. Geen probleem, zo pakken we nog even drankje ter verwarming en kletsten wat met de andere bezoekers. Uiteindelijk blijkt het maar een klein kwartier te schelen wat later op de avond door de heren dik word goedgemaakt.

Het toegestroomde publiek is een heuse mengeling van jong en oud, ruig en bedeesd blijkbaar worden deze jongens door een breed publiek gewaardeerd. Vooraan staan de dwepende meisjes en de langharige jongens terwijl daar achter de veertig en vijftigplussers zich opmaken voor een psychedelische revival.

Zanger en gitarist Pablo van de Poel is deze avond wat slecht bij stem, waar hij ons ook nog even voor waarschuwt. Maar zijn remedie, een flinke slok Jxe4germeister , doet wonderen en daarnaast zorgt zijn enorme enthousiasme ervoor dat de avond van begin tot eind toch volop om van te genieten is.xc2 Wonderbaarlijk dat er zoveel energie afkomt van het kleine en volgestouwde podium. We beginnen dan ook lekker met ‘Leather God’.

Door de gitaar- en drum solo’s en het vingervlugge werk op het hammondorgel groeien de nummers al gauw in lengte en geen een van de tracks duurt de tijd zoals is aangegeven op de hoes van ‘StrangeFruits And Undiscovered Plants’. Wat voor uitzinnigheid bij het publiek zorgt. De mix van Blues, Rock met een snuf van nostalgische psychedelica wordt opgeslokt door een ieder die is komen luisteren.

Een avond gevuld met machtig mooie tracks als bijvoorbeeld het in Blues ondergedompelde ‘Medicine’, waar de hese stem van Pablo juist mooi uitkwam, en het door Psychedelische rock geinfuseerde ‘Don’t You Go Up The Sky’, waar zowel Robin Piso’s vingervlugheid op het hammondorgel als die van Pablo om van te smullen zijn.

Veruit de favoriet, en ook het meest bekend onder de bezoekers, waren toch wel ‘Wicked Moon’ en het mega lange ‘Silver Lovemachine’ dat je zo terug door de tijd trok naar de seventies. Ja, de invloeden van rockhelden als Led Zeppelin, Deep Purple, Rolling Stones, the White Stripes, en zelfs The Beatles zijn goed terug te vinden, maar deze jonge mannen weten subliem het oude met het nieuwe te verweven tot zowel een herleving als een nieuwe creatie.

Wanneerxc2 dan ‘Mountain’ aan de beurt komt begrijpen we eindelijk waar dat andere apparaat op het podium voor bedoeld was, een heus luchtalarm dat nog met de hand moet worden aangezwengeld. Even vanachter zijn drums vandaan komend gaat Luka van der Poel er goed voorstaan en draait zich bijna een breuk om het geloei op gang te brengen en te houden. Dit alles doet hij bijna net zo fanatiek als dat hij met zijn stokken slaat.

Een waardige afsluiter van de avond zou men zo denken, maar niets is minder waar. Onder luid applaus kwamen ze dan ook heel snel weer terug vanachter de coulissen, met in de handen een fles champagne. Er wordt ons verteld dat het een uitverkocht concert was en dat de organisatie van Rotown de fles daarom aan de band aanbood. Met veel plezier willen ze deze met ons delen als er maar iemand uit het publiek de fles zou openen. Een vrouwelijk fan wordt het podium opgehaald en met een klein beetje gestuntel wordt de kurk al gauw weggeschoten en vloeit het vocht rijkelijk door de kelen terwijl we nog mogen genieten van 2 nummers.xc2 Waar als afsluiter Pablo ook nog even gitaar spelend de zaal door ging om groots te eindigen op bar.

Niet alleen met de vormgeving van de muziek maar ook bij de show hebben ze goed opgelet wat de rockklassiekers deden. Maar ze weten er wel hun eigen draai aan te geven. Wij houden de concert agenda dan ook goed in de gaten, want bij een volgend optreden willen wij er zeker weer bij zijn.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s