Zuco103 @ Oude Luxor 27 oktober 2009

Datum: 27 oktober 2009.
Lokatie: oude luxor, Rotterdam.
Concert: Zuco 103

Cvzuco103Het was deze avond het laatste optreden uit de concertreeks Aucustico. Vaak heb je bij zo’n laatste concert dat de artiesten wat moe zijn en er weinig extra inzet is. Maar dat ging dit keer niet op. Zuco 103 en hun Braziliaanse gasten maakten er een waar feest van. Erg jammer dus dat de zaal in het oude Luxor maar voor de helft gevuld was.

Het was een vreemde gewaarwording om zo’nxc2 swingende band te zien optreden in een theater. Het opzwepende ritme beroerde de bezoekers wel, waardoor de voetjes op de vloer niet stil konden blijven staan, eveneens als de hoofden, maar de achterwerken bleven in de stoelen geplakt. Jammer, want naar ons idee was dit echt een optreden bij uitstek om op te dansen.

Dat werd dan wel weer goed gemaakt door de prima interactie tussen zangeres Lilian Vieira en het publiek. Er werd namelijk uit volle borst meegezongen en geklapt. De eerste set was een waar genot vooral door de mini muziekbattle tussen gast percussionist Marcos Suzano en zijn pandeiro (een soort Braziliaanse tamboerijn) enxc2 Stefan Kruger op de drums. Waarna hij het ook nog even opnam tegen de Duitse toetsenist Stefan Schmid.

Een kleine onderbreking om weer even op adem te komen om daarna er weer vol in te gaan met de tweede set. Bij terugkomst heeft Lilian de schoenen maar uitgedaan en gaan de blote voet en heupen nu helemaal los. Vooral door het geweldige gitaarspel van de andere gastspeler Sergio Chiavazzioli. Deze man speelde werkelijk de sterren van de hemel. Niet verbazingwekkend dus dat er veelvuldig geklapt werd na zijn gitaarsolo’s.

Als we dan ook nog worden getrakteerd op het gevoelige ‘Nací un Brasil’ waarbij Lilian alleen begeleid word door Stefan Schmid op de vleugel is de avond helemaal compleet. Met nummers als ‘Back Home’, ‘I Hope’, ‘The Same Way’, en ‘Everybody’ was het een waar feest voor de oren en bij de kleine toegift staat dan ook iedereen uit het publiek op en klapt vrolijk en luid mee.

Wij hebben genoten van het geheel.

Advertenties
door evenwolvesdream Geplaatst in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s